Reteta postata pe: 29 septembrie 2011
Ingrediente
1 pastrav de cca 1 Kg. 2-3 portocale medii. 150ml. smantina lichida. unt. patrunjel. piper. sare.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Pastravul il curatam, spalam si uscam.Introducem unde am eviscerat,untul de marimea unei nuci amestecat cu patrunjelul tocat, si inchidem cu o scobitoare. Se sareaza si pipereaza . Pe o tava unsa cu unt se aseaza pastravul si se introduce la cuptorul incins la 180°C. Nu se intoarce! In timp ce se coace se toarna peste sucul de la portocalele stoarse si se mai lasa pentru alte 3-4 min. Cind e gata se aseaza pe un platou adapt pentru peste. In tava sucul de portocala se amesteca cu smintina , se sareaza si pipereaza, si se lasa la foc domol cit sa se incalzeasca. Se toarna peste pastrav. Coaja portocalie doar, de portocala, se taie in felii foarte fine si se decoreaza pastravul pe deasupra pentru a avea aspect estetic cit si sugestiv, dar mai ales invitant. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav in sos de portocale" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta
37 voturi
21 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate