Pastrav in sos de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pastrav de cca 1 Kg. 2-3 portocale medii. 150ml. smantina lichida. unt. patrunjel. piper. sare.

Mod de preparare

Pastravul il curatam, spalam si uscam.Introducem unde am eviscerat,untul de marimea unei nuci amestecat cu patrunjelul tocat, si inchidem cu o scobitoare. Se sareaza si pipereaza . Pe o tava unsa cu unt se aseaza pastravul si se introduce la cuptorul incins la 180°C. Nu se intoarce! In timp ce se coace se toarna peste sucul de la portocalele stoarse si se mai lasa pentru alte 3-4 min. Cind e gata se aseaza pe un platou adapt pentru peste. In tava sucul de portocala se amesteca cu smintina , se sareaza si pipereaza, si se lasa la foc domol cit sa se incalzeasca. Se toarna peste pastrav. Coaja portocalie doar, de portocala, se taie in felii foarte fine si se decoreaza pastravul pe deasupra pentru a avea aspect estetic cit si sugestiv, dar mai ales invitant. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor