Pastrav in sos de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pastrav de cca 1 Kg. 2-3 portocale medii. 150ml. smantina lichida. unt. patrunjel. piper. sare.

Mod de preparare

Pastravul il curatam, spalam si uscam.Introducem unde am eviscerat,untul de marimea unei nuci amestecat cu patrunjelul tocat, si inchidem cu o scobitoare. Se sareaza si pipereaza . Pe o tava unsa cu unt se aseaza pastravul si se introduce la cuptorul incins la 180°C. Nu se intoarce! In timp ce se coace se toarna peste sucul de la portocalele stoarse si se mai lasa pentru alte 3-4 min. Cind e gata se aseaza pe un platou adapt pentru peste. In tava sucul de portocala se amesteca cu smintina , se sareaza si pipereaza, si se lasa la foc domol cit sa se incalzeasca. Se toarna peste pastrav. Coaja portocalie doar, de portocala, se taie in felii foarte fine si se decoreaza pastravul pe deasupra pentru a avea aspect estetic cit si sugestiv, dar mai ales invitant. Va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise