autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 august 2009

Ingrediente
3 pastravi mijlocii., 2 rosii., 1,5 kg cartofi(pentru copt in vas Roman)., 50 gr unt., 1 ceasca de vin alb., sare, proaspat macinat,boia de ardei dulce,oregano.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem cubulete mici de unt si il repartizam peste toti cartofii si bagam vasul cu capac la cuptor pentru cel putin o ora si jumatate.Specific ca acesti cartofi,trebuiesc gustati, deoarece eu i-am tinut 2 ore, la foc mijlociu.Cu cat mancarea se face la foc domol,iese mai buna.Apoi pregatim pestele, il curatam si il punem intr-un vas yenna cu 2 rosii taiate felii, cu condimentele care ne plac,o ceasca de vin alb,punem si capacul si il lasam 30 de minute la cuptor la foc mijlociu.A fost un deliciu am vrut sa pun si niste feliute de lamaie,dar asa de frumos miroseau si cartofii si pestele,incat mi-am adus aminte dupa ce l-am mancat.La acest fel de peste merge si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pilaf cu peste uscat(sarat)

Pilaf cu peste uscat(sarat)

Mi-au trimis de la tara cateva bucati de crap uscat pregatite chiar de unchiul meu si m-am apucat

17 voturi    21 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu peste
Plachie de somon

Plachie de somon

Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Minunata reteta asta ! Imi place mult pastravul asa ca o voi incerca!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate, poate si anul acesta ne vedem!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Si eu ma numar printre amatoarele de pastrav.Retata ta arata foarte bine.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Bun, bun de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      M alatur si eu cu un 10 cu felicitri!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Arata minunat.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      O bunatate si o prezentare pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Pasrtravul e pestele meu preferat, il consum oricum, cred ca dupa reteta ta e f. bun, felicitari!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Frumos prezentat, iar de gust nu ma indoiesc.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Va multumesc, dragele mele si voi gatiti la fel de bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte frumos,nota 10 si de la mine.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Felicitari pentru reteta si prezentare. Parca simt mirosul de pastrav. Nota 10 .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 3 pastravi mijlocii.
  • 2 rosii.
  • 1,5 kg cartofi(pentru copt in vas Roman).
  • 50 gr unt.
  • 1 ceasca de vin alb.
  • sare, proaspat macinat,boia de ardei dulce,oregano.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunata reteta asta ! Imi place mult pastravul asa ca o voi incerca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Orez cu scoici