Mod de preparare
Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti.
Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, se cresteaza pastravul, dar foarte fin, pe toata suprafata, pe ambele parti. Se stropeste intreg pestele, inclusiv burta, cu sosul obtinut. Se acopera pestele si se lasa la frigider, mai mult timp.
In acest timp se pregateste gratarul. Intre timp, se mai stropeste pastravul cu sosul obtinut, astfel incat sa imprumute aromele ingredientelor folosite. Dupa ce s-a incalzit gratarul, se asaza pe gratar si se lasa cateva minute, pe o parte si pe alta.
Se poate servi alaturi si o salata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii