autor:

SanatateAcasa

» » Fripturi

Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi

Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2012

Ingrediente
Lista ingrediente pentru 1 persoana: 1 pastrav de 300-400 de grame, 1 varf de cutit sare de mare, 1 varf de cutit piper macinat, 1 lamaie medie (de la care se foloseste tot sucul proaspat), 2 catei de usturoi si 2 lingurite de ulei vegetal.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare

Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhile. Se spala bine cu apa rece, mai ales burta. Intre timp, se pregateste sosul din: 2 lingurite de ulei, sucul de la o lamaie, sare, piper macinat si 2 catei de usturoi zdrobiti.

Se amesteca bine ingredientele. Se stropeste pestele. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit, se cresteaza pastravul, dar foarte fin, pe toata suprafata, pe ambele parti. Se stropeste intreg pestele, inclusiv burta, cu sosul obtinut. Se acopera pestele si se lasa la frigider, mai mult timp.

In acest timp se pregateste gratarul. Intre timp, se mai stropeste pastravul cu sosul obtinut, astfel incat sa imprumute aromele ingredientelor folosite. Dupa ce s-a incalzit gratarul, se asaza pe gratar si se lasa cateva minute, pe o parte si pe alta.

Se poate servi alaturi si o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de pui cu struguri

Piept de pui cu struguri

Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se spala si apoi se taie in doua ,in lungime. Fiecare

4 voturi    16 comentarii
3h
Fripturi
Friptura de pui la cuptor

Friptura de pui la cuptor

Pulpele se spala, se inaltura grasimea vizibila. Se ung cu putin ulei, sare, piper si boia iute.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    As manca pastrav foarte des, la cat imi place de tare, apoi se face si rapid, dupa ce sta in bait.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Pastravul este pestele meu preferat!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • Lista ingrediente pentru 1 persoana: 1 pastrav de 300-400 de grame
  • 1 varf de cutit sare de mare
  • 1 varf de cutit piper macinat
  • 1 lamaie medie (de la care se foloseste tot sucul proaspat)
  • 2 catei de usturoi si 2 lingurite de ulei vegetal.

Raporteaza reteta

Retete
de SanatateAcasa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

0 voturi    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

As manca pastrav foarte des, la cat imi place de tare, apoi se face si rapid, dupa ce sta in bait.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada din muschiulet de porc cu legume in foi de placinta