autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Pastrav somonat cu sos

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
- un pastrav somonat, - 1/2 lamaie, - 2 linguri ulei de masline, - un pumn sare mare, Sosul:, - o ceasca lapte, - 2 linguri faina de grau, - sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata, - 200 ml smantana, - 30 ml wisky sau conjac, - 50 ml vin alb, patunjel pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

16 voturi

Mod de preparare

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.
- Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Sosul:
- Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.
- Adaugam vinul si taria.
In functie de consistenta,mai adaugam lapte la nevoie. - Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Serviim pestele cu garnitura de cartofi si sos,presarat cu patrunjel proaspat,garnisit cu felii de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav somonat cu sos exotic picant

Pastrav somonat cu sos exotic picant

Pestele in prealabil a fost desolzat si curatat abdomenul, s-a taiat coada si se va portiona, dupa

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul

15 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucullus (Bucatar sef) , 27 octombrie 2011

    Pentru Camelia: sarea mare si in cantitate mare e doar pentru "patul" pestelui. Si puiul se poate prepara la fel. In felul asta carnea absoarbe exact cata sare trebuie si nici nu se arde. O spun din experienta.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Arata super. Dar de ce trebuie asa de multa sare? Nu se poate da un praf de sare pe el?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

16 voturi

Ingrediente

  • - un pastrav somonat
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - un pumn sare mare
  • Sosul:
  • - o ceasca lapte
  • - 2 linguri faina de grau
  • - sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata
  • - 200 ml smantana
  • - 30 ml wisky sau conjac
  • - 50 ml vin alb
  • patunjel pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Lucullus (Bucatar sef)

Pentru Camelia: sarea mare si in cantitate mare e doar pentru "patul" pestelui. Si puiul se poate prepara la fel. In felul asta carnea absoarbe exact cata sare trebuie si nici nu se arde. O spun din experienta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Merluciu cu creveti