autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Paté din ficat de curcan cu vin rosu

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Ingrediente
500 g ficat de curcan, 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba, 200 ml vin rosu, 1 lingurita rasa piper proaspat macinat, piper mozaic boabe, 1 lingurita vegeta Bio, 1 lingurita rasa boia iute, 1/2 lingurita coriandru macinat, 1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita chimen macinat, 1 lingurita rasa sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien.
Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas ficatul nesarat .Reducem focul la cat de mic se poate .
La inceput ficatul se va lipi de fund, dar daca il lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singur, Dupa aceea , puteti sa-l intoarceti si sa il frigeti pe toate partile.
Adaugam deasupra ceapa julien si asezonam.
Punem vinul cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic .Daca mai e nevoie mai adaugam vin.Din cand in cand mai amestecam.
Dupa ce a scazut vinul, lasam ficatul sa se raceasca putin , apoi il dam prin masina de tocat carne sau il mixam cu blenderul vertical, sa iasa o pasta fina.
Daca mai trebuie , adaugam putina vegeta Bio.
Dam la rece ficatul , macar o ora.
Pe o tava mare de aragaz pe care am asezat o hartie de copt , punem feliute de paine de 1 cm grosime si le dam la cuptor sa se rumeneasca cateva minute.
Servim pateul cu feliutele de paine prajita, deasupra ornam cu boabe de piper colorate, frunze de patrunjel si feliute de ardei rosu.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paté din ficat de curcan cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti

21 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Intr-adevar o reteta tare gustoasa...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Cred ca este un deliciu Sidy draga. Ma tenteaza reteta ta. Chiar ieri am postat si eu o reteta cu pateu de ficat, dar vad ca nu a aparut la retetele din 29 ian. sunt mahnita pt asta. Atasez si eu o poza cu pateul meu de ficat.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    O reteta de nota 10 !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita rasa piper proaspat macinat
  • piper mozaic boabe
  • 1 lingurita vegeta Bio
  • 1 lingurita rasa boia iute
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita rasa sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Intr-adevar o reteta tare gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pui "sanghai"