autor:

Sidy

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Patatas bravas

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
700 g cartofi rosii, 1 ardei iute, 1cutie rosii in bulion, 3-4 catei usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja.
Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline. Ii dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15 minute apoi intoarcem cartofii pe partea cealalta si ii mai lasam 10-15 minute sa se coaca.
Pregatim salsa:
punem intr-un blender rosiile, ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul verde si le tocam marunt; adaugam apoi bulionul din cutie si sare daca mai este nevoie.
Intr-o tigaie punem foarte putin ulei de masline si adaugam legumele pasate, lasam sa dea un clocot.
Se scot cartofii din cuptor si se pune acest sos peste ei.
Pofta mare !

Multumesc pentru idee lui Adi Hadean. Minunati au iesit !
Daca ti-a placut reteta noastra "Patatas bravas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Friptura cu cimbru si patatas bravas

Friptura cu cimbru si patatas bravas

Se condimenteaza carnea cu sare, piper, boia, curry si cimbru si se pune intr-o cratita cu doua linguri

3 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Huevos rancheros

Huevos rancheros

1. Incalzeste intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline si adauga ceapa, ardeiul rosu si cel iute,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Caban , 11 decembrie 2014

    Acesti cartofi se fac in fripteuza sau o tigaie adanca cu mult ulei si se servesc cu salsa brava sau alioli (maioneza cu usturoi). E o gustare rapida ce se serveste in toate barurile din Spania si nu e timp de cuptor.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Reteta e super !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata delicios.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      O mancare de post delicioasa. Cred a sosul e foarte gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 700 g cartofi rosii
  • 1 ardei iute
  • 1cutie rosii in bulion
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Pasta de fasole