autor:

Sidy

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Patatas bravas

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
700 g cartofi rosii, 1 ardei iute, 1cutie rosii in bulion, 3-4 catei usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja.
Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline. Ii dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15 minute apoi intoarcem cartofii pe partea cealalta si ii mai lasam 10-15 minute sa se coaca.
Pregatim salsa:
punem intr-un blender rosiile, ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul verde si le tocam marunt; adaugam apoi bulionul din cutie si sare daca mai este nevoie.
Intr-o tigaie punem foarte putin ulei de masline si adaugam legumele pasate, lasam sa dea un clocot.
Se scot cartofii din cuptor si se pune acest sos peste ei.
Pofta mare !

Multumesc pentru idee lui Adi Hadean. Minunati au iesit !
Daca ti-a placut reteta noastra "Patatas bravas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Friptura cu cimbru si patatas bravas

Friptura cu cimbru si patatas bravas

Se condimenteaza carnea cu sare, piper, boia, curry si cimbru si se pune intr-o cratita cu doua linguri

3 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi dulci prajiti

Cartofi dulci prajiti

1. Se decojesc cartofii si se taie cubulete. 2. Se incinge o tigaie, la foc potrivit, apoi se adauga

8 voturi    3 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Caban , 11 decembrie 2014

    Acesti cartofi se fac in fripteuza sau o tigaie adanca cu mult ulei si se servesc cu salsa brava sau alioli (maioneza cu usturoi). E o gustare rapida ce se serveste in toate barurile din Spania si nu e timp de cuptor.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Reteta e super !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata delicios.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      O mancare de post delicioasa. Cred a sosul e foarte gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 700 g cartofi rosii
  • 1 ardei iute
  • 1cutie rosii in bulion
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Sufleu de spanac