autor:

» » Aperitive

Pate de casa

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
1 kg ficat de pasare ( daca se vrea din altceva, f bine, dar eu am preferat pasarea, deoarece pateul iese mult mai fin, 250 gr unt de calitate, 2 cepe, 3-4 linguri ulei, sare, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala si curata f bine ficatul.Se lasa la scurs.Intr-o craticioara adaugam uleiul si apoi ficatul bine scurs.Se caleste un pic, apoi se adauga si ceapa tocata( nu trebuie sa fie taiata marunt)
Se continua prajirea la foc mic, cca 10-15 min, cu capac, si apoi se adauga cate un pic apa clocotita, si se lasa la fiert pana ficatul este gata.Se adauga sare si piper dupa gust, si dupa preferinta, cca 2 linguri de cognac de calitate( da un gust deosebit)
se lasa la racit, si cand este caldut,se baga la blender impreuna cu untul.
Se pune intr-o tavita , se niveleaza si se toarna -daca se doreste- un pic de unt topit la suprafata.Se da la frigider.Cand s-a intarit este gata.
Este altceva decat cel cumparat, nu au nimic in comun .Deosebit de gustos si sanatos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de casa

Pate de casa

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si

5 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pate de ficat de casa

Pate de ficat de casa

Intr-o cratita se pun la fiert ficateii si ceapa, se poate adauga si un cub delikat. Separat se

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pasare ( daca se vrea din altceva
  • f bine
  • dar eu am preferat pasarea
  • deoarece pateul iese mult mai fin
  • 250 gr unt de calitate
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu carne
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
CHIFTELUTE