autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate de casa

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
1 kg ficat de pasare ( daca se vrea din altceva, f bine, dar eu am preferat pasarea, deoarece pateul iese mult mai fin, 250 gr unt de calitate, 2 cepe, 3-4 linguri ulei, sare, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala si curata f bine ficatul.Se lasa la scurs.Intr-o craticioara adaugam uleiul si apoi ficatul bine scurs.Se caleste un pic, apoi se adauga si ceapa tocata( nu trebuie sa fie taiata marunt)
Se continua prajirea la foc mic, cca 10-15 min, cu capac, si apoi se adauga cate un pic apa clocotita, si se lasa la fiert pana ficatul este gata.Se adauga sare si piper dupa gust, si dupa preferinta, cca 2 linguri de cognac de calitate( da un gust deosebit)
se lasa la racit, si cand este caldut,se baga la blender impreuna cu untul.
Se pune intr-o tavita , se niveleaza si se toarna -daca se doreste- un pic de unt topit la suprafata.Se da la frigider.Cand s-a intarit este gata.
Este altceva decat cel cumparat, nu au nimic in comun .Deosebit de gustos si sanatos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de casa din ficat

Pate de casa din ficat

Ficatul se taie fasii. Ceapa se curate si se taie marunt. Ouale se pun la fiert. Ceapa se soteaza

13 voturi    4 comentarii
1h
Salate cu carne
Pate de casa

Pate de casa

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de

7 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficat de pasare ( daca se vrea din altceva
  • f bine
  • dar eu am preferat pasarea
  • deoarece pateul iese mult mai fin
  • 250 gr unt de calitate
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv din piept de pui