autor:

Simona_Georgescu

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Pate de casa

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
800 g ficatei de pasare proaspeti, 2 linguri ulei de masline, 1 morcov, 1 ceapa alba, 1 cutie mica de ciuperci, 2 linguri pasta de ardei copt, 1 cescuta apa, 50 ml coniac, sare si piper proaspat macinat, 1-2 linguri miere de rapita, 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa, 3 linguri unt, pentru deasupra:, 2-3 linguri ulei de masline, cimbru uscat, piper proaspat rasnit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele.Punem capac pe craticioara si lasam alte 2-3 minute sa se inabuseaca legumele.

Adaugam ficateii de pasare si o cescuta de apa, amestecam, punem capacul si lasam pe foc 20 minute.Din cand in cand amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam ciupercile, coniacul, pasta de ardei copt, amestecam, punem capacul si lasam pe foc alte 10 minute. Indepartam capacul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam aproximativ 10 minute pe foc, pana zeama lasata scade. Compozitia fierbinte o punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta fina.

Gustam si mai complectam cu sare si piper, daca mai este necesar, adaugam mierea, nucsoara, untul, curatam marginile cu o paleta, punem capacul la robot, pornim si lasam pana toate ingredientele se amesteca si pasta devine foarte fina.Transferam compozitia in vase de sticla cu capac, presaram deasupra ulei de masline si mirodenii dupa gust.

Se da la frigider si se serveste rece. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pate de casa din ficat

Pate de casa din ficat

Ficatul se taie fasii. Ceapa se curate si se taie marunt. Ouale se pun la fiert. Ceapa se soteaza

13 voturi    4 comentarii
1h
Salate cu carne
Pate de casa, din ficat de pui

Pate de casa, din ficat de pui

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 800 g ficatei de pasare proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml coniac
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri miere de rapita
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 3 linguri unt
  • pentru deasupra:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat
  • piper proaspat rasnit

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Mancarica cu carne