autor:

Sidy

» » , Aperitive, Salate

Pate de casa din ficat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui, 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 2-3 oua, 2 linguri pasta de gogosari, sare, piper proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Ficatul se taie fasii.
Ceapa se curate si se taie marunt.
Ouale se pun la fiert.
Ceapa se soteaza in doua linguri cu ulei pina devine sticloasa.Adaugam ficatul , invartim cu o lingura de lemn pina cand ficatul se albeste pe toate partile. Adaugam pasta de gogosari si lasam sa se faca ficatul ca la o tocanita.
Cand este gata ficatul , se lasa sa se raceasca putin.
Ouale dupa ce au fiert se tin in apa rece 5 minute apoi se cojesc.
Tocam la masina ficatul racit, impreuna cu ouale si patrunjelul verde.
Asezonam pasta si amestecam bine sa se omogenizeze, dupa care o punem intr-un bol de unde vom servi pasta de ficat cu rosii sau cu ardei gras.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu carne
Pate de casa, din ficat de pui

Pate de casa, din ficat de pui

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija,

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata Picanta Machu-Pichu

Salata Picanta Machu-Pichu

150 gr de salata iceberg (un pat de salata) 150 gr de piept de pui 100 gr de faina in care se pune

23 voturi    2 comentarii
1h
Salate cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    ce bun este pateul tau Sidy!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Foarte buna reteta si eu fac in genul asta numai ca adaug si 1/2 de ceapa cruda.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Ca deobicei bun.

    • marcela79

      marcela79 (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

      foarte buna reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 oua
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce bun este pateul tau Sidy!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu carne

Salata de boeuf Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii (avand grija sa pastram un morcov

10 voturi    0 comentarii
3h
Salate cu carne
Salată cu burtă de vită Salată cu burtă de vită

Se spala bine burta se pune in apa cu otet peste noapte. Se pune burta la fiert 2-3ore (puteti sari pasii acestia daca cumparati burta

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Salate cu carne
Salată cu dressing de iaurt