autor:

LILIANA MARIA ANDRIES

» » Aperitive

PATE DE FICAT

Autor: LILIANA MARIA ANDRIES (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LILIANA MARIA ANDRIES (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
2 kg carne de porc, 2 kg slanina, 1 kg ficat, 500 gr. ceapa, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Speli carnea si ficatul si le tai felii subtiri. Cureti ceapa si o tai solzisori. Intr-o cratita asezi in straturi subtiri slanina, ceapa, carne si ficat pina se termina toate ingredientele, apoi sarezi putin si torni apa. Acoperi cratita cu un capac si o introduci in cuptor. Coci timp de o ora,la foc mijlociu. Din cind in cind, scoti cratita si o scuturi cu miscari orizontale iar daca mai este nevoie, adaugi apa. Probezi daca e bine patrunsa carnea, apoi scoti cratita din cuptor si lasi la racit. A doua zi dai compozitia de doua ori prin masina de tocat, sarezi si piperezi amestecul dupa gust si il freci cu o lingura de lemn pina obtii o pasta.
Daca ti-a placut reteta noastra "PATE DE FICAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Ficatelul se curata foarte bine de pielite si de fiere , se spala si se pune la fiert. Ficatul trebuie

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie,

7 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

    Si eu pregatesc pate de ficat in casa,dar cel mai dess fac din ficatei de pasare.

  • liliana maria andries , 04 mai 2009

    Ficatul este de porc.

  • Iuliana Matei

    Iuliana Matei (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

    Ficatul este de porc sau de vita?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Pare interesanta reteta ;nu am mai incercat cu carne pina acum. Trebuie incercata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc
  • 2 kg slanina
  • 1 kg ficat
  • 500 gr. ceapa
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Si eu pregatesc pate de ficat in casa,dar cel mai dess fac din ficatei de pasare.

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Kaizer la cuptor in folie de aluminiu