autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate de ficat

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 septembrie 2015

Ingrediente
1 kg ficat pui curatat, lapte dulce, cca 0,5 l, 5 oua, 1 ceapa rosie, 2 pachete unt, mirodenii-piper, cimbru, scortisoara, paprika dulce si iute, dupa gust, sare dupa gust, 50 ml cognac calitate f buna

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ficateii curatati f bine se spala si se pun intr-un vas .Peste ei se toarna lapte dulce.Se acopera si se dau la frigider cca 12 ore(sau de seara pana dimineata)
Separat de topeste, dar nu se infierbanta tare, un pachet de unt care se adauga peste ficateii scosi din lapte.(untul sa nu fie f fierbinte deoarece ar gati deja ficateii)
Se pune in blender compozitia ficatei+unt impreuna cu coniacul, ceapa rosie si un pic de sare.Se adauga ulterior ouale.Dupa ce se blenduiesc se trece compozitia printr-o strecuratoare ca sa fie cat mai fina.
Se pune o folie transparenta intr-o tava de cozonac si se toarna compozitia obtinuta.
Intr-o tava mai mare se pune apa iar tava de cozonac cu compozitia de ficatei se baga in tava , la bain marie.Se da la cuptor cca 40-45 min la 170 grade.
Se scoate tava si compozitia la racit , bine de tot.
Separat se freaca al 2-lea pachet de unt cu piper macinat proaspat grosier, multicolor, care, cimbru, scortisoara, un pic, boia dulce si iute.Se unge bucata de pate cu unt pe toate partie si se da la rece.
Este un deliciu, un pate f fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pate de ficat de casa

Pate de ficat de casa

Intr-o cratita se pun la fiert ficateii si ceapa, se poate adauga si un cub delikat. Separat se

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua
Paté din ficat de curcan cu vin rosu

Paté din ficat de curcan cu vin rosu

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien. Punem vasul

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ficat pui curatat
  • lapte dulce
  • cca 0,5 l
  • 5 oua
  • 1 ceapa rosie
  • 2 pachete unt
  • mirodenii-piper
  • cimbru
  • scortisoara
  • paprika dulce si iute
  • dupa gust
  • sare dupa gust
  • 50 ml cognac calitate f buna

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata cu legume,nuci si maioneza