Ficateii curatati f bine se spala si se pun intr-un vas .Peste ei se toarna lapte dulce.Se acopera si se dau la frigider cca 12 ore(sau de seara pana dimineata)
Separat de topeste, dar nu se infierbanta tare, un pachet de unt care se adauga peste ficateii scosi din lapte.(untul sa nu fie f fierbinte deoarece ar gati deja ficateii)
Se pune in blender compozitia ficatei+unt impreuna cu coniacul, ceapa rosie si un pic de sare.Se adauga ulterior ouale.Dupa ce se blenduiesc se trece compozitia printr-o strecuratoare ca sa fie cat mai fina.
Se pune o folie transparenta intr-o tava de cozonac si se toarna compozitia obtinuta.
Intr-o tava mai mare se pune apa iar tava de cozonac cu compozitia de ficatei se baga in tava , la bain marie.Se da la cuptor cca 40-45 min la 170 grade.
Se scoate tava si compozitia la racit , bine de tot.
Separat se freaca al 2-lea pachet de unt cu piper macinat proaspat grosier, multicolor, care, cimbru, scortisoara, un pic, boia dulce si iute.Se unge bucata de pate cu unt pe toate partie si se da la rece.
Este un deliciu, un pate f fin.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii