Pate de ficat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficat pui curatat
  • lapte dulce, cca 0,5 l
  • 5 oua
  • 1 ceapa rosie
  • 2 pachete unt
  • mirodenii-piper, cimbru, scortisoara, paprika dulce si iute, dupa gust
  • sare dupa gust
  • 50 ml cognac calitate f buna

Mod de preparare

Ficateii curatati f bine se spala si se pun intr-un vas .Peste ei se toarna lapte dulce.Se acopera si se dau la frigider cca 12 ore(sau de seara pana dimineata)

Separat de topeste, dar nu se infierbanta tare, un pachet de unt care se adauga peste ficateii scosi din lapte.(untul sa nu fie f fierbinte deoarece ar gati deja ficateii)

Se pune in blender compozitia ficatei+unt impreuna cu coniacul, ceapa rosie si un pic de sare.Se adauga ulterior ouale.Dupa ce se blenduiesc se trece compozitia printr-o strecuratoare ca sa fie cat mai fina.

Se pune o folie transparenta intr-o tava de cozonac si se toarna compozitia obtinuta.

Intr-o tava mai mare se pune apa iar tava de cozonac cu compozitia de ficatei se baga in tava , la bain marie.Se da la cuptor cca 40-45 min la 170 grade.

Se scoate tava si compozitia la racit , bine de tot.

Separat se freaca al 2-lea pachet de unt cu piper macinat proaspat grosier, multicolor, care, cimbru, scortisoara, un pic, boia dulce si iute.Se unge bucata de pate cu unt pe toate partie si se da la rece.

Este un deliciu, un pate f fin.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor