autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Pate de ficat de porc si telina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
300-350 g ficat de porc, 50 g telina, 1 ceapa rosie, 1 ceapa alba, 3-4 fire ceapa verde, cateva fire de patrunjel, 1 ou fiert, 4 linguri ulei, 100 g unt (margarina), sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Puneti la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare ficatul cu cateva bucati de ceapa. Lasati sa fiarba la foc mic, dupa ce ati luat spuma, inca 30 minute. Intre timp caliti in ulei ceapa ramasa taiata bucati mari, telina taiata bastonase subtiri si ceapa verde tocata mare. Completati din cand in cand cu zeama in care fierbe ficatul, ca sa se inmoaie. Scoateti ficatul si taiati-l in bucati nu prea mari.
Puneti la topit intr-o tigaie untul (margarina), adaugati ficatul taiat bucati,, oul fiert tocat marunt, condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un blender toate ingredientele, inclusiv telina calita cu ceapa, deodata sau pe rand, cum incap. Amestecati-le pe toate impreuna intr-un bol pana se omogenizeaza compozitia si dregeti gustul de sare si piper.
Puteti sa-l serviti la masa ca atare, intr-un castronel sau sa preparati delicioase tartine si sandwitch-uri garnisite cu rosii, castraveti, felii de ou fiert, patrunjel, peperoni proaspeti sau in otet, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de porc si telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Aceasta placinta delicioasa este inspirata din reteta d-nei Laura Laurentiu pe care dumneaei a intitulat-o

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive cu carne
Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Framanti un aluat din faina,unt ,smantana,sare si un ou..Dai forma unei mingii si lasi 2 ore la rece.Tai

3 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300-350 g ficat de porc
  • 50 g telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 fire ceapa verde
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 ou fiert
  • 4 linguri ulei
  • 100 g unt (margarina)
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute cu pui si sunca