Pate de ficat de pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pate de ficat de pui

Ingrediente

  • 350 g ficat de pui
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 g margarina (unt)
  • 1 morcov
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare, piper, paprika
  • optional 1 cub concentrat ciuperci
  • cateva fire de marar, spanac si loboda rosie pentru decor

Mod de preparare

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ 20-25 minute.

Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 50 grame margarina (unt). Se topeste restul de margarina si se amesteca cu ficatul dat pe razatoare si ceapa verde calita.

Se freaca bine cu telul sau se mixeaza, se condimenteaza si se da la rece, cam 30 minute.

Asezati pateul intr-un castronel sau se portioneaza direct pe farfurioare mai mici cu un sprit, se orneaza cu feliute de morcov fiert, verdeata si se stropeste cu putin ulei de masline.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor