autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Pate de ficat de pui

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
350 g ficat de pui, 2 legaturi ceapa verde, 150 g margarina (unt), 1 morcov, 2 lingurite ulei de masline, sare, piper, paprika, optional 1 cub concentrat ciuperci, cateva fire de marar, spanac si loboda rosie pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

25 voturi

Mod de preparare

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ 20-25 minute.
Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 50 grame margarina (unt). Se topeste restul de margarina si se amesteca cu ficatul dat pe razatoare si ceapa verde calita.
Se freaca bine cu telul sau se mixeaza, se condimenteaza si se da la rece, cam 30 minute.
Asezati pateul intr-un castronel sau se portioneaza direct pe farfurioare mai mici cu un sprit, se orneaza cu feliute de morcov fiert, verdeata si se stropeste cu putin ulei de masline.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Ficatelul se curata foarte bine de pielite si de fiere , se spala si se pune la fiert. Ficatul trebuie

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pate de casa, din ficat de pui

Pate de casa, din ficat de pui

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija,

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    Este tare gustos! fac si eu des. Cam asa arata al meu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Sigur voi incerca aceasta reteta !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      alina , 08 februarie 2010

      super tare felicitari

    • Fara foto

      lia , 31 ianuarie 2010

      Foarte gustos, pateul acesta, felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Cred ca e o bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      E tare gustos dupa ingrediente.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Bun tare pateul tau Doina ! Eu nu fierb ficatul ci il fac tocanita cu ceapa , apoi il macin si fac mai departe ca si tine ! Oricum ai de la mine un 10 cu stelute , dupa cum arata pateul tau...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      Nota 1o !Felicitari !Aspectul ,arata ca si gustul e minunat. Am votat reteta !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Arata grozav si sigur la gust e foarte buna. Eu tin ficatl o jumatate de ora in lapte inainte sa-l prepar

    • lia b.

      lia b. (Maestru bucatar) , 30 iulie 2009

      Daca se pune jumatate lapte / jumatate apa cind se fierbe, iese si mai bun :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Arata grozav...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Arata foarte bine si cred ca este delicios...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Reteta interesanta,frumoasa prezentare!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Este foarte gustos.Aproape la fel il fac si eu.Felicitari pentru final;este foarte frumos ornat.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      da!chiar ca este o idee buna.bravo!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Am fost nepoliticoasa. Trebuia sa il pun intr-o farfurie.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Multumesc de aprecieri. Este intr-adevar foarte bun. Va invit sa il gustati. :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Arata foarte bine si cred ca e delicios preparatul tau...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Ca de fiecare data, 10++++!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

25 voturi

Ingrediente

  • 350 g ficat de pui
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 g margarina (unt)
  • 1 morcov
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare
  • piper
  • paprika
  • optional 1 cub concentrat ciuperci
  • cateva fire de marar
  • spanac si loboda rosie pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este tare gustos! fac si eu des. Cam asa arata al meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Alinazik