autor:

autor

» » Aperitive

Pate de pui

    Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 04 februarie 2014

Ingrediente
500 g ficatei de pui, 2 pulpe de pui dezosate, un morcov, o radacina patrunjel, o ceapa mare, 200 ml vin alb sec sau demisec, 250 g unt, un castravete murat, o lingurita rasa de zahar, sare, piper, condimente dupa placerea fiecaruia (eu am folosit un amestec facut de mine: boia dulce, chimen, dafin, oregano, maghiran, usturoi pudra),

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Morcovul si patrunjelul se rad, ceapa se taie - nu va chinuiti sa o taiati foarte marunt, oricum totul va merge la robot mai incolo. Pulpele de pui se curata de orice ce nu este carne (piele, grasimi, zgarciuri, vene ) si se pun intr-o tigaie, fara ulei, la foc mic.

Se curata si ficateii de pielite. Se adauga in tigaie, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa, 100 g unt si vinul. Se pune capac si se lasa sa se inabuse. Mai amestecati din cand in cand. Dupa vreo 10 minute de fiert, luati capacul si lasati pe foc mai mic sa scada zeama. Sunt gata cand a scazut aproape de tot (nu ii lasati sa inceapa sa se prajeasca)

Se pune compozitia obtinuta intr-un robot de bucatarie, se adauga restul de 150 g unt, si se face pasta. Apoi adaugam condimentele (eu le pun la sfarsit ca sa pot gusta si completa pana sunt multumita)

Castravetele este optional ! Cine vrea, il taie cubulete mici si il amesteca in jumatate din pasta obtinuta. Se pune in castronele si se da la frigider pentru vreo ora. Se poate servi din castronele.

Observatii:

- se poate folosi piept de pui in loc de pulpe

- din cele de mai sus au rezultat 6 castronele pline - 4 le-am pus la congelator, urmand a le decongela la frigider cand vrem sa mancam pateu

- pentru un pateu cu mai putine grasimi inlocuiti untul care se adauga la etapa de mixare (150 de grame) cu 100 g smantana.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ

25 voturi    20 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie,

7 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bica Elena , 08 februarie 2014

    multumim pentru retete sint delicioase

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • o ceapa mare
  • 200 ml vin alb sec sau demisec
  • 250 g unt
  • un castravete murat
  • o lingurita rasa de zahar
  • sare
  • piper
  • condimente dupa placerea fiecaruia (eu am folosit un amestec facut de mine: boia dulce
  • chimen
  • dafin
  • oregano
  • maghiran
  • usturoi pudra)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ceafa afumata