autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate vegetal

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Ingrediente
50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.), 2 cepe, 50 ml.ulei, 1 lingurita zeamil,sau faina, 1 cartof mic, 1 morcov mic, 1 pastarnac mic, 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce, 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ), sare si piper, 50 gr.margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Fulgii de soia se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa sa se raceasca apoi se preseaza foarte bine pentru a se indeparta apa.Ceapa se caleste usor apoi se rastoarna peste fulgii de soia.Toate legumele se taie in bucati si se pun la fiert .Trebuie sa fiarba foarte bine.Dupa ce au fiert,fierbinti se paseaza sau se mixeaza.Zeamilul sau faina se desface in putina apa rece apoi se pune la fiert in 3-4 linguri de apa sau supa in care au fiert legumele.Se mixeaza bine toate ingredientele.Se adauga sare,piper si boiaua.Dupa ce am potrivit gustul cu sare si piper se adauga margarina si se mixeaza sau se freaca cu o lingura pana devine ca o crema.Se lasa la rece pentru 30 de minute dupa care se poate servi.Poate fi pastrat 3-4 zile la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)

Micul dejun arab-5.Ridichi albe murate( pentru Ade)

Ridichile se curata de coaja si se spala. Se taie in functie de marime in sferturi sau optima si

10 voturi    4 comentarii
48h
Aperitive
Ciuperci la placa cu sos de otet

Ciuperci la placa cu sos de otet

Cu o seara inainte pregatim sosul de otet.Intr-un bidonas adaugam otetul de mere,uleiul de masline

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesant

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.)
  • 2 cepe
  • 50 ml.ulei
  • 1 lingurita zeamil,sau faina
  • 1 cartof mic
  • 1 morcov mic
  • 1 pastarnac mic
  • 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce
  • 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ)
  • sare si piper
  • 50 gr.margarina

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesant

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciupercute umplute