autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate vegetal

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Ingrediente
50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.), 2 cepe, 50 ml.ulei, 1 lingurita zeamil,sau faina, 1 cartof mic, 1 morcov mic, 1 pastarnac mic, 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce, 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ), sare si piper, 50 gr.margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Fulgii de soia se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa sa se raceasca apoi se preseaza foarte bine pentru a se indeparta apa.Ceapa se caleste usor apoi se rastoarna peste fulgii de soia.Toate legumele se taie in bucati si se pun la fiert .Trebuie sa fiarba foarte bine.Dupa ce au fiert,fierbinti se paseaza sau se mixeaza.Zeamilul sau faina se desface in putina apa rece apoi se pune la fiert in 3-4 linguri de apa sau supa in care au fiert legumele.Se mixeaza bine toate ingredientele.Se adauga sare,piper si boiaua.Dupa ce am potrivit gustul cu sare si piper se adauga margarina si se mixeaza sau se freaca cu o lingura pana devine ca o crema.Se lasa la rece pentru 30 de minute dupa care se poate servi.Poate fi pastrat 3-4 zile la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesant

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.)
  • 2 cepe
  • 50 ml.ulei
  • 1 lingurita zeamil,sau faina
  • 1 cartof mic
  • 1 morcov mic
  • 1 pastarnac mic
  • 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce
  • 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ)
  • sare si piper
  • 50 gr.margarina

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb