autor:

» » Aperitive

Pate vegetal

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Ingrediente
50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.), 2 cepe, 50 ml.ulei, 1 lingurita zeamil,sau faina, 1 cartof mic, 1 morcov mic, 1 pastarnac mic, 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce, 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ), sare si piper, 50 gr.margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Fulgii de soia se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa sa se raceasca apoi se preseaza foarte bine pentru a se indeparta apa.Ceapa se caleste usor apoi se rastoarna peste fulgii de soia.Toate legumele se taie in bucati si se pun la fiert .Trebuie sa fiarba foarte bine.Dupa ce au fiert,fierbinti se paseaza sau se mixeaza.Zeamilul sau faina se desface in putina apa rece apoi se pune la fiert in 3-4 linguri de apa sau supa in care au fiert legumele.Se mixeaza bine toate ingredientele.Se adauga sare,piper si boiaua.Dupa ce am potrivit gustul cu sare si piper se adauga margarina si se mixeaza sau se freaca cu o lingura pana devine ca o crema.Se lasa la rece pentru 30 de minute dupa care se poate servi.Poate fi pastrat 3-4 zile la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesant

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.)
  • 2 cepe
  • 50 ml.ulei
  • 1 lingurita zeamil,sau faina
  • 1 cartof mic
  • 1 morcov mic
  • 1 pastarnac mic
  • 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce
  • 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ)
  • sare si piper
  • 50 gr.margarina

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesant

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ardei copti pane