autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pate vegetal

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2005

Ingrediente
50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.), 2 cepe, 50 ml.ulei, 1 lingurita zeamil,sau faina, 1 cartof mic, 1 morcov mic, 1 pastarnac mic, 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce, 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ), sare si piper, 50 gr.margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Fulgii de soia se pregatesc dupa indicatiile de pe ambalaj.Se lasa sa se raceasca apoi se preseaza foarte bine pentru a se indeparta apa.Ceapa se caleste usor apoi se rastoarna peste fulgii de soia.Toate legumele se taie in bucati si se pun la fiert .Trebuie sa fiarba foarte bine.Dupa ce au fiert,fierbinti se paseaza sau se mixeaza.Zeamilul sau faina se desface in putina apa rece apoi se pune la fiert in 3-4 linguri de apa sau supa in care au fiert legumele.Se mixeaza bine toate ingredientele.Se adauga sare,piper si boiaua.Dupa ce am potrivit gustul cu sare si piper se adauga margarina si se mixeaza sau se freaca cu o lingura pana devine ca o crema.Se lasa la rece pentru 30 de minute dupa care se poate servi.Poate fi pastrat 3-4 zile la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca

14 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Risotto cremos cu sofran si baby spanac

MOD DE PREPARARE Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins.

4 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesant

Dificultate

Medie

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 50 gr. fulgi de soia ( dupa rehidratare se obtin aproximativ 200 gr.)
  • 2 cepe
  • 50 ml.ulei
  • 1 lingurita zeamil,sau faina
  • 1 cartof mic
  • 1 morcov mic
  • 1 pastarnac mic
  • 1 lingurita rasa cu boia de ardei dulce
  • 1 varf de cutit de boia iute ( facultativ)
  • sare si piper
  • 50 gr.margarina

Raporteaza reteta

Fara foto

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu vinete, rosii si cascaval