autor:

Gospodinadecriza GDC

» » Retete vegetariene

Pateu de soia

Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
O reteta vegetariana foarte buna in post!, , Ingrediente, -1 cana boabe de soia, - 3,4 linguri ulei de masline, - cativa catei de usturoi, - o ceapa mica, - masline, - suc de rosii,un pic de zeama de lamaie, - sare, chimen, - verdeata: patrunjel,marar, - o cana cu apa in care a fiert

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut).
Boabele de soia se pun la inmuiat in multa apa, peste noapte. Dimineata, se pun la fiert, intr-o oala mare, aproape 2 ore. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin, si apoi punem la robot sau blender, impreuna cu uleiul, o cana cu apa in care a fiert (sau mai putin, in functie de cum dorim pasta) ceapa, usturoiul, zeama de lamaie, sucul de rosii (eu nu am pus) si condimentam.
Acoperit, poate fi pastrat la frigider 2, 3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pateu de soia

Pateu de soia

Am pus de seara soia intr-un bol la inmuiat, apoi dimineata am schimbat apa si am pus-o la fiert

19 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Praz gratinat (Gratin de poireau)

Praz gratinat (Gratin de poireau)

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare

3 voturi    1 comentariu
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Ctin

    Ctin (Maestru bucatar) , 30 septembrie 2012

    Boabe de soia se gasesc la market-uri si la magazinele tip plafar. Cel mai bine este sa le fierbeti in vase sub presiune. Trebuie ceva mai mult apa si care sa fie cel mult la jumatatea vasului si asta pentru ca, cojile care plutesc ar putea obtura/astupa supapa de lucru. Timpul pentru fierbere este cam 40 minute in functie de cantitatea de boabe si apa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Mi-ar placea sa fac reteta, dar nu gasesc boabe de soia. Arata frumos.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Dar soia congelata cat trebuie s-o fierb? Astept raspuns prin e-mail.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      nici eu nu am incercat.........dar ma tenteaza chiar daca nu tin post!am vazut soia congelata......salvat!

    • Fara foto

      Gospodinadecriza GDC , 19 martie 2010

      E foarte buna, sa o incerci, daca nu ai facut pana acum!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bun, pentru aceasta perioada si nu numai.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • O reteta vegetariana foarte buna in post!
  • Ingrediente
  • -1 cana boabe de soia
  • - 3,4 linguri ulei de masline
  • - cativa catei de usturoi
  • - o ceapa mica
  • - masline
  • - suc de rosii,un pic de zeama de lamaie
  • - sare
  • chimen
  • - verdeata: patrunjel,marar
  • - o cana cu apa in care a fiert

Raporteaza reteta

Retete
de Gospodinadecriza GDC
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi

Ctin (Maestru bucatar)

Boabe de soia se gasesc la market-uri si la magazinele tip plafar. Cel mai bine este sa le fierbeti in vase sub presiune. Trebuie ceva mai mult apa si care sa fie cel mult la jumatatea vasului si asta pentru ca, cojile care plutesc ar putea obtura/astupa supapa de lucru. Timpul pentru fierbere este cam 40 minute in functie de cantitatea de boabe si apa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pastai verzi cu rosii