autor:

Gospodinadecriza GDC

» » Retete vegetariene

Pateu de soia

Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gospodinadecriza GDC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
O reteta vegetariana foarte buna in post!, , Ingrediente, -1 cana boabe de soia, - 3,4 linguri ulei de masline, - cativa catei de usturoi, - o ceapa mica, - masline, - suc de rosii,un pic de zeama de lamaie, - sare, chimen, - verdeata: patrunjel,marar, - o cana cu apa in care a fiert

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare e cel de la humus (pateul de naut).
Boabele de soia se pun la inmuiat in multa apa, peste noapte. Dimineata, se pun la fiert, intr-o oala mare, aproape 2 ore. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca putin, si apoi punem la robot sau blender, impreuna cu uleiul, o cana cu apa in care a fiert (sau mai putin, in functie de cum dorim pasta) ceapa, usturoiul, zeama de lamaie, sucul de rosii (eu nu am pus) si condimentam.
Acoperit, poate fi pastrat la frigider 2, 3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pateu de soia

Pateu de soia

Am pus de seara soia intr-un bol la inmuiat, apoi dimineata am schimbat apa si am pus-o la fiert

19 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece . Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Ctin

    Ctin (Maestru bucatar) , 30 septembrie 2012

    Boabe de soia se gasesc la market-uri si la magazinele tip plafar. Cel mai bine este sa le fierbeti in vase sub presiune. Trebuie ceva mai mult apa si care sa fie cel mult la jumatatea vasului si asta pentru ca, cojile care plutesc ar putea obtura/astupa supapa de lucru. Timpul pentru fierbere este cam 40 minute in functie de cantitatea de boabe si apa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Mi-ar placea sa fac reteta, dar nu gasesc boabe de soia. Arata frumos.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Dar soia congelata cat trebuie s-o fierb? Astept raspuns prin e-mail.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      nici eu nu am incercat.........dar ma tenteaza chiar daca nu tin post!am vazut soia congelata......salvat!

    • Fara foto

      Gospodinadecriza GDC , 19 martie 2010

      E foarte buna, sa o incerci, daca nu ai facut pana acum!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bun, pentru aceasta perioada si nu numai.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • O reteta vegetariana foarte buna in post!
  • Ingrediente
  • -1 cana boabe de soia
  • - 3,4 linguri ulei de masline
  • - cativa catei de usturoi
  • - o ceapa mica
  • - masline
  • - suc de rosii,un pic de zeama de lamaie
  • - sare
  • chimen
  • - verdeata: patrunjel,marar
  • - o cana cu apa in care a fiert

Raporteaza reteta

Retete
de Gospodinadecriza GDC
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai

27 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi

Ctin (Maestru bucatar)

Boabe de soia se gasesc la market-uri si la magazinele tip plafar. Cel mai bine este sa le fierbeti in vase sub presiune. Trebuie ceva mai mult apa si care sa fie cel mult la jumatatea vasului si asta pentru ca, cojile care plutesc ar putea obtura/astupa supapa de lucru. Timpul pentru fierbere este cam 40 minute in functie de cantitatea de boabe si apa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bruschette Pomodoro