autor:

alina

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foaie:, 1 kg de faina alba, , 400g margarina, , 1 lingurita de sare, , 5 lingurite de otet, , 500ml de apa calduta, , Pentru umplutura:, branza, , 1 ou, , putin lapte.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

153 voturi

Mod de preparare

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina. Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga - dreapta,dreapta - stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere e bine venit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza (aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider

18 voturi    15 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 26 comentarii

  • Doina , 21 aprilie 2020

    Vreau sa-lincerc imi plac retetele dumneavoastra

  • Costina , 03 aprilie 2018

    Arată bine,dar as dori cantitățile exacte al rețetei. La multe rețete nu se precizează exact cantitate unor ingrediente...

  • MARIA BRAGARU , 15 iulie 2017

    DELICIOASE!

    • Victoria_Pirsa

      Victoria_Pirsa (Bucatar sef) , 17 aprilie 2017

      imi plac retetele

    • Marius PF Rdv , 16 mai 2015

      Buna am facut reteta de pateuri parerea mea este ca nu este intocmai o reteta reusita deoarece din aluat nu mi a iesit foietaj de pateuri ci o coca de paine coapta nu are nimic de a face cu pateurile secretul pateurilor este foietajul iar aici nu exista am respectat respectat reteta intocmai!

    • Soare Denysa , 21 aprilie 2015

      Multumesc Alina

    • Alina Cernea , 21 aprilie 2015

      otetul se amesteca cu faina, apa si sarea

    • Soare Denysa , 18 aprilie 2015

      adica 300

    • Soare Denysa , 18 aprilie 2015

      Faina se amesteca cu otet?

    • Alina Mihaela Cernea Piras , 20 ianuarie 2015

      exact :)

    • Gaby Cionca , 16 ianuarie 2015

      batem de 3 ori cate 100 lovituri aluatul si tot de 3 la frigider 30 min?...:)

    • Oana Branzan , 23 octombrie 2014

      folosim 1/3 din 400 gr margarina, restul unde se pune ca nu mai apare in reteta? Sau se agauga de 3 ori (de cate ori impaturim) cate 1/3 din margarina?

    • Greculescu Caty , 26 august 2014

      foarte frumoase pateurile

    • Bibi Eliza , 14 februarie 2014

      mnyam, mnyam!! te lingi pe buze

    • Bianca Elena , 30 septembrie 2013

      ce bune sunt

    • Maria Ungureanu , 27 iulie 2013

      pateurile see you brinza sint cele mai dorite de mine si de intreaga familie.ne plac la nebunie.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

      Minunate...

    • Monica (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Pateurile cu branza sunt delicioase, pacat ca dureaza atat de mult timp sa fie preparate si apoi se mananca asa repede:(

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      si eu prepar aluat de foetaj dar al tau e foarte usor de facut

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Cred ca sunt f. bune.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce bine arata, foarte bune!

    • Nadia , 04 noiembrie 2009

      Foarte bune!

    • alina

      alina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      ba da...se poate inlocui si cu unt....bunica mea de exemplu folosea untura...dar ieseau mai uleioase...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Alina inca o reteta de-a ta foarte gustoasa. Felicitari ! Margarina nu o putem inlocui cu unt ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Cred ca sunt delicioase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

153 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 1 kg de faina alba
  • 400g margarina
  • 1 lingurita de sare
  • 5 lingurite de otet
  • 500ml de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • branza
  • 1 ou
  • putin lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Paste cu fasoale boabe

Paste cu fasoale boabe

Preparare: se toaca marunt ceapa si costita. Intr-o oala se pune putin ulei si se frige costita cu

13 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Doina

Vreau sa-lincerc imi plac retetele dumneavoastra

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu mei si seminte