Autor:
alina (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009
Ingrediente
Pentru foaie:, 1 kg de faina alba, , 400g margarina, , 1 lingurita de sare, , 5 lingurite de otet, , 500ml de apa calduta, , Pentru umplutura:, branza, , 1 ou, , putin lapte.
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina. Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga - dreapta,dreapta - stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere e bine venit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza (aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider
17 voturi
15 comentarii
1h
Incalzim putin laptele cu apa,punem untul topit,zaharul si drojdia.Lasam 15 minute si turnam peste
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Marius PF Rdv , 16 mai 2015
Buna am facut reteta de pateuri parerea mea este ca nu este intocmai o reteta reusita deoarece din aluat nu mi a iesit foietaj de pateuri ci o coca de paine coapta nu are nimic de a face cu pateurile secretul pateurilor este foietajul iar aici nu exista am respectat respectat reteta intocmai!
Soare Denysa , 21 aprilie 2015
Multumesc Alina
Alina Cernea , 21 aprilie 2015
otetul se amesteca cu faina, apa si sarea
Soare Denysa , 18 aprilie 2015
adica 300
Soare Denysa , 18 aprilie 2015
Faina se amesteca cu otet?
Alina Mihaela Cernea Piras , 20 ianuarie 2015
exact :)
Gaby Cionca , 16 ianuarie 2015
batem de 3 ori cate 100 lovituri aluatul si tot de 3 la frigider 30 min?...:)
Oana Branzan , 23 octombrie 2014
folosim 1/3 din 400 gr margarina, restul unde se pune ca nu mai apare in reteta? Sau se agauga de 3 ori (de cate ori impaturim) cate 1/3 din margarina?
Greculescu Caty , 26 august 2014
foarte frumoase pateurile
Bibi Eliza , 14 februarie 2014
mnyam, mnyam!! te lingi pe buze
Bianca Elena , 30 septembrie 2013
ce bune sunt
Maria Ungureanu , 27 iulie 2013
pateurile see you brinza sint cele mai dorite de mine si de intreaga familie.ne plac la nebunie.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010
Minunate...
Monica (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009
Pateurile cu branza sunt delicioase, pacat ca dureaza atat de mult timp sa fie preparate si apoi se mananca asa repede:(
lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009
si eu prepar aluat de foetaj dar al tau e foarte usor de facut
zana b. (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Cred ca sunt f. bune.
cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
Ce bine arata, foarte bune!
Nadia , 04 noiembrie 2009
Foarte bune!
alina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009
ba da...se poate inlocui si cu unt....bunica mea de exemplu folosea untura...dar ieseau mai uleioase...
Sidy (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009
Alina inca o reteta de-a ta foarte gustoasa. Felicitari ! Margarina nu o putem inlocui cu unt ?
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009
Cred ca sunt delicioase
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009
O bunatate...