autor:

Florina

» » , Aperitive, Aperitive

Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
1000 gr aluat de foietaj,, 350 gr ciuperci proaspete Champinion,, 400 gr piept de pui,, 250 gr porumb,, 150 ml bulion,, 2 oua,, 1 ceapa medie,, ulei,, sare,, piper,, busuioc,, maghiran.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa , se taie marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie si capata o nuanta aurie.
Se adauga pieptul de pui taiat bucatele si se condimenteaza cu sare,piper,bisuioc,maghiran.Dupa ce se caleste putin pieptul de pui se adauga si ciupercile taiate bucati mici iar apoi bulionul.Se acopera vasul si se lasa sa fiarba amestecul ,din cand in cand se amesteca.Cand e aproape fiarta compozitia se adauga 250 gr porumb din conserva.Cand sosul a scazut si carnea este fiarta se opreste focul.Se adauga si cele 2 oua si se amesteca.
Se taie aluatul in patrate de 8-10 cm si din acel amestec se pune cate o lingura in fiecare patrat de aluat.Se ruleaza si se aseaza pateurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.Se coace aproximativ 25-30 minute.Se poate consuma dupa preferinta reci sau calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
PLACINTA CU VARZA

PLACINTA CU VARZA

Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana

41 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive
Pasta de broccoli

Pasta de broccoli

Tulpinile de broccoli se spala bine, se curata de eventualele frunze si se pun la fiert in apa cu

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Mereu fac si eu, sunt delicioase!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Cred ca sunt foarte delicioase,in comert se gasesc deja patrate din aluat franuzesc,la cutii si este la indemana oricui.Foarte frumos ai prezentat si reteta si pozele,ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Gustoase rau ! Tare bine arata ! Se pot umple cu tot felul de compozitii, dulci sau sarate..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Merita de incercat.Arata super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mereu fac si eu, sunt delicioase!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pate de casa