Ingrediente
- 1 pachet de aluat foitaj, - 3 mere, - 1 plic budinca de vanilie, - 1/2 l lapte, - 6 linguri de zahar, - scortisoara, - 1 lingura suc de lămâie, - 1 cana de apa, - 1 ou
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
33 voturi
Mod de preparare
Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu 2-3 linguri de zahar, putina scortisoara și sucul de lămâie.Le scoatem într-o strecuratoare și le lăsăm și pe ele sa se răcorească.
Întindem foaia aproximativ de 5 mm grosime și tăiem dreptunghiuri de 10 pe 8 cm aproximativ. Se pune o lingura de crema (budinca) și o lingura de mere stoarse bine.Închidem dreptunghiurile și le lipim cu ajutorul unei furculițe,presionând cu dinții acesteia, marginile. Pe partea de deasupra se fac niște tăieturi cu o foarfeca se așează pliculețele în tava, forata cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu zahar tos. Se baga la cuptorul încălzit în prealabil la 200º C cca 20 minute ( pana se rumenesc frumos). Se scot și se lasă sa se răcorească puțin după care se servesc după preferințe, pudrate cu zahar pudra și scortisoara sau fără.
Czompa (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010
Super, super!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010
Minunate.
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
Multumesc mult , fetelor pentru aprecieri. Va trimit cate un pupic la fiecare.
joly-gina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010
arata senzational ,am salvat reteta si am pus cinci stelute
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010
O bunatate!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010
Arata grozav!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010
Delicioase si rapide!!!am vãzut si in magazine, patiserii...dar si mie imi face plãcere sã le fac acasã:)am incercat cu urdã, cãpsuni, mere, pere, ananas... Cele pregãtite de tine aratã super!!!*****
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Frumoasa prezentare,reteta bine scrisa si usoara de preparat. Felicitari Nadiuca...o voi incerca in viitor,sper sa gasesc foietaj si aici in Danemarca...
LALY (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Si de la mine nota 10 cu felicitari.
mia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Ce bine arata!!!!!!!!!!!*****
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Da Sidy , se poate face cu orice fructe. Cu capsuni si cu caise sunt foarte aromate.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Sunt foarte aspectoase si cu siguranta si foarte gustoase. Nota 10 cu *****
Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Deja imi ploua in gura numai citind reteta. Delicioasa ! Cred ca se poate face cu orice fel de fruct....
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Foarte fine si aspectuoase! Am salvat reteta.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Foarte bune si frumoase.
Iulia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010
Delicios! Imi plac retetele cu aluat foietaj.