autor:

NADIA MARIA

» » Dulciuri diverse

Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
- 1 pachet de aluat foitaj, - 3 mere, - 1 plic budinca de vanilie, - 1/2 l lapte, - 6 linguri de zahar, - scortisoara, - 1 lingura suc de lămâie, - 1 cana de apa, - 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm sa se răcească .
Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu 2-3 linguri de zahar, putina scortisoara și sucul de lămâie.Le scoatem într-o strecuratoare și le lăsăm și pe ele sa se răcorească.
Întindem foaia aproximativ de 5 mm grosime și tăiem dreptunghiuri de 10 pe 8 cm aproximativ. Se pune o lingura de crema (budinca) și o lingura de mere stoarse bine.Închidem dreptunghiurile și le lipim cu ajutorul unei furculițe,presionând cu dinții acesteia, marginile. Pe partea de deasupra se fac niște tăieturi cu o foarfeca se așează pliculețele în tava, forata cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut și se presară cu zahar tos. Se baga la cuptorul încălzit în prealabil la 200º C cca 20 minute ( pana se rumenesc frumos). Se scot și se lasă sa se răcorească puțin după care se servesc după preferințe, pudrate cu zahar pudra și scortisoara sau fără.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu mere si stafide

Gogosi cu mere si stafide

Se pun stafidele in apa impreuna cu, coaja razuita de la o lamaie si se lasa cam o ora. Se curata

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Junger Ivone , 25 octombrie 2014

    se cumpara

  • Bianca_Neamu

    Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2013

    Gustoase si rapid de preparat!!!

  • Fara foto

    Rodica Sulfideanu , 05 octombrie 2013

    pai foaia cum se face? foaiue cumparata

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Super, super!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Minunate.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Multumesc mult , fetelor pentru aprecieri. Va trimit cate un pupic la fiecare.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      arata senzational ,am salvat reteta si am pus cinci stelute

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      O bunatate!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Arata grozav!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Delicioase si rapide!!!am vãzut si in magazine, patiserii...dar si mie imi face plãcere sã le fac acasã:)am incercat cu urdã, cãpsuni, mere, pere, ananas... Cele pregãtite de tine aratã super!!!*****

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Frumoasa prezentare,reteta bine scrisa si usoara de preparat. Felicitari Nadiuca...o voi incerca in viitor,sper sa gasesc foietaj si aici in Danemarca...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Si de la mine nota 10 cu felicitari.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce bine arata!!!!!!!!!!!*****

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Da Sidy , se poate face cu orice fructe. Cu capsuni si cu caise sunt foarte aromate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Sunt foarte aspectoase si cu siguranta si foarte gustoase. Nota 10 cu *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Deja imi ploua in gura numai citind reteta. Delicioasa ! Cred ca se poate face cu orice fel de fruct....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Foarte fine si aspectuoase! Am salvat reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Foarte bune si frumoase.

    • Iulia

      Iulia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Delicios! Imi plac retetele cu aluat foietaj.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • - 1 pachet de aluat foitaj
  • - 3 mere
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 1/2 l lapte
  • - 6 linguri de zahar
  • - scortisoara
  • - 1 lingura suc de lămâie
  • - 1 cana de apa
  • - 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Bianca_Neamu (Chef de cuisine)

Gustoase si rapid de preparat!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Cornuri pentru micul dejun