autor:

Ionutz

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Pateuri rotunde

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
400 grame faina, 1/3 cub drojdie, 1 lingura margarina, 1/2 cana ulei, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare, , 200 grame sunca, 200 grame telemea

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se intinde o foaie si se taie rondele cu un pahar.
Peste rondela suport se aseaza o feliuta de sunca si una de telemea si se pune capacul dupa care se preseaza usor cu furculita pe margine.

Se tine la cuptorul preincalzit aproximativ 12 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri rotunde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Shaorma

Shaorma

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il

27 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Crochete delicioase by alice

Crochete delicioase by alice

Carnea se scoate de pe oase se taie maruntel.ceapa se prajeste o data cu usturoiul dat prin razuitoare

7 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Foarte bune, imi place umplutura.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Forte bune si frumoase. Ale mele alta forma, alta umplutura si cu mac.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    Foarte bune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Eu am suprapus oua cercuri,intre care amasezat branza d oi amestecata cu ou, apoi am apasat cu un pahar mic.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Sunt foarte aspectuosi. Cred ca i foarte gustosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 grame sunca
  • 200 grame telemea

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune, imi place umplutura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv arici