autor:

Ionutz

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Pateuri Speciale

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 400 grame faina, 1/3 cub drojdie, 1 lingura margarina, 1/2 cana ulei, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare, , Pentru umplutura:, 2 oua, 40 grame masline negre, 200 grame sunca presata, 100 grame branza burduf

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Umplutura:
Se bat ouale spuma peste care se adauga maslinele si sunca taiate cuburi mici si branza, si se amesteca

Asamblarea:
Se intinde o foaie de aluat si se taie discuri cu un castron cam de 150 mm diametru, in mijloc se pun 2 linguri de umplutura si se indoaie in doua aluatul si se preseaza cu furculita pe margini. Pateurile se ung cu galbenus de ou batut, inainte de a fi date la cuptorul incalzit cam pentru 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri Speciale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Ceapa se toaca foarte fin si se pune la calit in putin ulei. Adaugam spanacul congelat si amestecam

20 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Văcuţa Moo

Văcuţa Moo

Sunt Văcuţa Moo cu care Creşte prichindelul mare, Bea lăpticul meu gustos Să ajungă sănătos

54 voturi    15 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2012

    Cred ca sunt minunate

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Trebuie sa fie delicioase !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Arata bine si cred ca sunt si tare gustoase...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Foarte frumoase si gustoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Frumoase si gustoase, voi face si eu cu aluat foietaj.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Foarte gustoase si executate foarte frumos.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Par a fi foarte bune!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 oua
  • 40 grame masline negre
  • 200 grame sunca presata
  • 100 grame branza burduf

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca sunt minunate

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova