autor:

Gustos_Ro

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Pături ardeleneşti

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2014

Ingrediente
Faina de malai,, Carnati de casa,, branza de oaie framantata cu sare,, untura &ndash pentru prajit, lapte acru (iaurt) de oaie &ndash pentru servire

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face o mamaliga tare din faina Gold Maya. Se prajeste carnatul in untura de porc. Se framanta branza sau se da pe razatoare.

Se pune un strat de mamaliga, un strat de branza, presarata, un strat de rondele de carnati prajiti dupa care iar un rand de mamaliga, branza si carnati, in functie de cate ”paturi” va avea produsul final.

Mod de servire: Se serveste cu iaurt de oaie sau de vaca, acrisor.

Secretul bucatarului: Pentru un plus de savoare, ”Paturile” se ”pregatesc” intr-un vas de yena sau un castron care se pune cateva minute la cuptor pentru ca branza sa se topeasca. Suplimentar, in fiecare strat se adauga cartofi prajiti si se toarna cu lingura untura.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pături ardeleneşti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bucatele de pui cu sos soia si cartofi prajiti.

Bucatele de pui cu sos soia si cartofi prajiti.

Se spala bine pieptul de pui se portioneaza in bucatele mici,(sau fiecare cum doreste).Toate aceste

4 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Piept de pui cu sos veloute si ciuperci

Asezoneaza bine carnea de pui cu sare de mare si piper proaspat macinat, iar in cosul pieptului pune

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zsuzsa Gyongyossy , 17 iunie 2014

    ,,Se face o mamaliga tare din faina Gold Maya" sigur asta folosesc ardeleni !?

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Faina de malai,
  • Carnati de casa,
  • branza de oaie framantata cu sare,
  • untura &ndash pentru prajit
  • lapte acru (iaurt) de oaie &ndash pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Stofvlees(Tocanita de carne de vita)