Se face o mamaliga tare din faina Gold Maya. Se prajeste carnatul in untura de porc. Se framanta branza sau se da pe razatoare.
Se pune un strat de mamaliga, un strat de branza, presarata, un strat de rondele de carnati prajiti dupa care iar un rand de mamaliga, branza si carnati, in functie de cate ”paturi” va avea produsul final.
Mod de servire: Se serveste cu iaurt de oaie sau de vaca, acrisor.
Secretul bucatarului: Pentru un plus de savoare, ”Paturile” se ”pregatesc” intr-un vas de yena sau un castron care se pune cateva minute la cuptor pentru ca branza sa se topeasca. Suplimentar, in fiecare strat se adauga cartofi prajiti si se toarna cu lingura untura.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
Reteta traditionala din Ardeal “Paturi” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Fotografiile retetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii