autor:

Priveste si gateste!

» » Torturi

Pavlova cu crema de vanilie

Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Priveste si gateste! (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2014

Ingrediente
Ingrediente bezea:, , 5 albusuri, 250 gr zahar tos sau pudra, 2 linguri rase de amidon de porumb, 1 lingura otet, , Ingrediente crema de vanilie:, , 500 ml lapte, 3 linguri de amidon, 150 gr zahar, 100 gr unt, 5 galbenusuri, esenta de vanilie, , Ingrediente sos de fructe, , 250 gr fructe de padure congelate sau proaspete, 3 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Cum se prepara bezeaua?

Multi spun ca oualele trebuie sa fie tinute un timp la temperatura camerei, dar eu nu am tinut niciodata cont de acest lucru, de obicei le iau direct din frigider si le folosesc imediat, nu mi s-a intamplat sa nu-mi iese albusul spuma tare.

Pentru a face bezeaua tare albusul trebuie sa fie batut ceva mai mult timp, pana se dizolva zaharul. Eu folosesc telul pana devine bezeaua tare si apoi mixerul pana se dizolva zaharul. Se pune la inceput putina sare, se bat albusurile pana se face o spuma, se adauga pe rand cate 1 lingura de zahar, se bate continuu in aceeasi directie dupa fiecare lingura. Se adauga otetul si la urma amidonul, se mai mixeaza cateva minute. Pe masura ce se adauga zaharul, bezeaua devine mai lucioasa si mai consistenta. Otetul va face ca bezeaua sa poata incorpora mai mult zahar, iar amidonul va tine bezeaua moale in interior si crocanta in exterior dupa ce o veti scoate de la cuptor.

Se fac 2 blaturi unul mai mare si unul mi mic in tavi separate. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se deseneaza un cerc cam de 25-28 cm, se aseaza cu lingura un strat de 4 cm, iar pe margini se pune bezea careia i se va face niste forme tuguiate, la fel se procedeaza si cu celalalt blat de diametru 15-18 cm.

Se da tava in cuptorul deja incalzit la temperatura mica, timp de 1 ora, iar cu ajutorul unei furculite lasati usa cuptorului putin intredeschisa. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca apoi se desprinde foaia de copt de pe ele.

Prepararea cremei de vanilie

Amidonul se amesteca cu galbenusurile, cu 3 linguri de lapte, putina sare si zaharul. Separat incalzim restul de lapte pana fierbe si apoi il turnam incet peste mixul de amidon, galbenusuri si zahar, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema cu o consistenta semi-solida, se da deoparte si se adauga untul si esenta. Se lasa sa se raceasca.

Prepararea sosului de fructe

Se amesteca zaharul cu fructele si se pune pe foc. Se amesteca cateva minute pana se dizolva zaharul si pana se obtine un sirop. Se lasa sa se raceasca.

Asamblarea tortului

Pe un platou se aseaza blatul cel mai mare, crema de vanilie se pune in interiorul lui, apoi blatul mic si deasupra acestuia sosul de fructe de padure.

Spor la gatit!

Reteta preparata de Carmen, administrator blog Priveste si gateste!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Mod de preparare a blatului: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o

20 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata si Nutella

Tort de ciocolata si Nutella

ncalziti cuptorul la 180 de grade. Separati galbenusurile de albusuri. Faceti o crema din: -

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Serbuta , 17 august 2014

    Buuuun... dar greu de pregatit!

  • Gabriela_Solomon

    Gabriela_Solomon (Maestru bucatar) , 13 iulie 2014

    multumesc pt raspuns.

  • Fara foto

    Priveste si gateste , 13 iulie 2014

    In bezea trebuie pus amidon, in crema poate fi pusa si faina, dar nu mai iese o crema fina.

    • Fara foto

      dragan mariana , 12 iulie 2014

      bunnnnn

    • Fara foto

      Gabriela Solomon , 11 iulie 2014

      Buna am si eu o intrebare amidonul se poate inlocui cu altceva daca nu-l ai in casa?

    • Fara foto

      Dana Spinu , 02 iulie 2014

      mmmm o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente bezea:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar tos sau pudra
  • 2 linguri rase de amidon de porumb
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente sos de fructe
  • 250 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • 3 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Priveste si gateste!
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Prajitura Lemon Squares

Prajitura Lemon Squares

Untul moale se bate bine cu zaharul, apa, apoi se incorporeaza faina si un varf de cutit sare.

13 voturi    9 comentarii
55 min
Prajituri
Budinca de orez cu capsuni si frisca

Budinca de orez cu capsuni si frisca

Puneti laptele, un varf de sare si zaharul la foc mic pana se topesc toate. Adaugati si coaja de

5 voturi    2 comentarii
40 min
Budinci

Gabriela_Solomon (Maestru bucatar)

multumesc pt raspuns.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat