Pavlova cu crema de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pavlova cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Ingrediente bezea:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar tos sau pudra
  • 2 linguri rase de amidon de porumb
  • 1 lingura otet
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de amidon
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente sos de fructe
  • 250 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Cum se prepara bezeaua?

Multi spun ca oualele trebuie sa fie tinute un timp la temperatura camerei, dar eu nu am tinut niciodata cont de acest lucru, de obicei le iau direct din frigider si le folosesc imediat, nu mi s-a intamplat sa nu-mi iese albusul spuma tare.

Pentru a face bezeaua tare albusul trebuie sa fie batut ceva mai mult timp, pana se dizolva zaharul. Eu folosesc telul pana devine bezeaua tare si apoi mixerul pana se dizolva zaharul. Se pune la inceput putina sare, se bat albusurile pana se face o spuma, se adauga pe rand cate 1 lingura de zahar, se bate continuu in aceeasi directie dupa fiecare lingura. Se adauga otetul si la urma amidonul, se mai mixeaza cateva minute. Pe masura ce se adauga zaharul, bezeaua devine mai lucioasa si mai consistenta. Otetul va face ca bezeaua sa poata incorpora mai mult zahar, iar amidonul va tine bezeaua moale in interior si crocanta in exterior dupa ce o veti scoate de la cuptor.

Se fac 2 blaturi unul mai mare si unul mi mic in tavi separate. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se deseneaza un cerc cam de 25-28 cm, se aseaza cu lingura un strat de 4 cm, iar pe margini se pune bezea careia i se va face niste forme tuguiate, la fel se procedeaza si cu celalalt blat de diametru 15-18 cm.

Se da tava in cuptorul deja incalzit la temperatura mica, timp de 1 ora, iar cu ajutorul unei furculite lasati usa cuptorului putin intredeschisa. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca apoi se desprinde foaia de copt de pe ele.

Prepararea cremei de vanilie

Amidonul se amesteca cu galbenusurile, cu 3 linguri de lapte, putina sare si zaharul. Separat incalzim restul de lapte pana fierbe si apoi il turnam incet peste mixul de amidon, galbenusuri si zahar, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana cand obtinem o crema cu o consistenta semi-solida, se da deoparte si se adauga untul si esenta. Se lasa sa se raceasca.

Prepararea sosului de fructe

Se amesteca zaharul cu fructele si se pune pe foc. Se amesteca cateva minute pana se dizolva zaharul si pana se obtine un sirop. Se lasa sa se raceasca.

Asamblarea tortului

Pe un platou se aseaza blatul cel mai mare, crema de vanilie se pune in interiorul lui, apoi blatul mic si deasupra acestuia sosul de fructe de padure.

Spor la gatit!

Reteta preparata de Carmen, administrator blog Priveste si gateste!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor