autor:

cristina i.

» » Torturi

Pavlova tropicala

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru bezele:5 albusuri,300 gr zahar,1 esenta de vanilie,1 lingurita de otet de vin alb sau sampanie,1 lingurita faina de porumb,25 gr nuca de cocos., Pentru ornat:300 ml frisca, ml creme fraiche,100 gr zahar,esenta vanilie,fructe tropicale (2 buc fructul pasiunii,1 buc mango,2 banane feliatesi amestecate cu zeama de lamaie)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 140 grade.
Se prepara bezelele batand spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca esenta de vanilie,otetul si faina de porumb,formand o pasta.Se amesteca bine cu albusurile si nuca de cocos pana nu mai cade din lingura.
Se pune hartie de copt in tava si se toarna spuma cu spritul in forma de bezele.Se coc cca 1 ora pana ce bezelele devin crocante si aurii.Se pun cu tot cu tava la racit,apoi se scot usor. Pot fi pregatite cu 2 zile inainte de a avea nevoie si se pastreaza intr-o cutie ermetica.
Se amesteca frisca cu creme fraiche,zaharul,vanilie si se toarna peste bezelele pe care le-am aramjat frumos pe un platou.Se acopera cu bucatele de fructe dupa imaginatia fiecaruia.Se poate orna si numai cu frisca tinand cont ca pe la noi nu se gaseste creme fraiche,dar eu am mentinat acest ingredient pentru ca este in reteta originala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova tropicala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure

Se faramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. Se topeste untul la bain marie,se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Deliciu cu banane

Deliciu cu banane

Se separa albusurile de ou de galbenusuri.Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine

6 voturi    5 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Pare sa fie ceva foarte bun. Merita incercat.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru bezele:5 albusuri,300 gr zahar,1 esenta de vanilie,1 lingurita de otet de vin alb sau sampanie,1 lingurita faina de porumb,25 gr nuca de cocos.
  • Pentru ornat:300 ml frisca, ml creme fraiche,100 gr zahar,esenta vanilie,fructe tropicale (2 buc fructul pasiunii,1 buc mango,2 banane feliatesi amestecate cu zeama de lamaie)

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

12 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Pare sa fie ceva foarte bun. Merita incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura crocanta cu mure