autor:

cristina i.

» » Torturi

Pavlova tropicala

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru bezele:5 albusuri,300 gr zahar,1 esenta de vanilie,1 lingurita de otet de vin alb sau sampanie,1 lingurita faina de porumb,25 gr nuca de cocos., Pentru ornat:300 ml frisca, ml creme fraiche,100 gr zahar,esenta vanilie,fructe tropicale (2 buc fructul pasiunii,1 buc mango,2 banane feliatesi amestecate cu zeama de lamaie)

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 140 grade.
Se prepara bezelele batand spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar.Se amesteca esenta de vanilie,otetul si faina de porumb,formand o pasta.Se amesteca bine cu albusurile si nuca de cocos pana nu mai cade din lingura.
Se pune hartie de copt in tava si se toarna spuma cu spritul in forma de bezele.Se coc cca 1 ora pana ce bezelele devin crocante si aurii.Se pun cu tot cu tava la racit,apoi se scot usor. Pot fi pregatite cu 2 zile inainte de a avea nevoie si se pastreaza intr-o cutie ermetica.
Se amesteca frisca cu creme fraiche,zaharul,vanilie si se toarna peste bezelele pe care le-am aramjat frumos pe un platou.Se acopera cu bucatele de fructe dupa imaginatia fiecaruia.Se poate orna si numai cu frisca tinand cont ca pe la noi nu se gaseste creme fraiche
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova tropicala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Tort crocant cu crema de vanilie si visine

Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50

5 voturi    9 comentarii
2h
Torturi
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora. Daca este fad la gust se va

5 voturi    4 comentarii
2h 25 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru bezele:5 albusuri,300 gr zahar,1 esenta de vanilie,1 lingurita de otet de vin alb sau sampanie,1 lingurita faina de porumb,25 gr nuca de cocos.
  • Pentru ornat:300 ml frisca, ml creme fraiche,100 gr zahar,esenta vanilie,fructe tropicale (2 buc fructul pasiunii,1 buc mango,2 banane feliatesi amestecate cu zeama de lamaie)

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu mousse de piersici.