autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg calmar sau sepie, 100 gr pesmet alb, coaja de la 2 lamâi verzi, 3 catei usturoi (zdrobiti), 1 pahar vin alb, sec, 1 legatură pătrunjel, 1 legatură oregano, ulei de masline extra virgin, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala si se zvânta bine calmarul sau sepia, apoi se pune într-o farfurie mare, întinsa.
2. Pentru marinata se amesteca vinul, câteva picaturi de ulei de masline, oregano, coaja de lamâie (rasa), sarea si piperul. Se marineaza la rece calmarul sau sepia câteva ore. Din când în când se amesteca.
3. Într-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline si se prajeste pesmetul 1 minut pâna se rumeneste. Apoi peste pesmet se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se scoate calmarul sau sepia din marinata si se zvânta cu hârtie absorbanta. Se da prin pesmet, se înfige în frigări si se frige în cuptorul preîncalzit 5-7 minute. Din când în când, se unge cu ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin

Peste tilapia prajit cu lamaie si cumin

Modul de preparare a sosului de usturoi: Se amesteca maioneza cu iaurt pana se face o pasta omogena

19 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu sos de ciuperci

Pastrav cu sos de ciuperci

Pestele curatat, spalat, sters in prosop de hartie se trece prin faina de grau, se rumeneste pe ambele

50 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg calmar sau sepie
  • 100 gr pesmet alb
  • coaja de la 2 lamâi verzi
  • 3 catei usturoi (zdrobiti)
  • 1 pahar vin alb
  • sec
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 legatură oregano
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Reteta de primavara cu peste picant