autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg calmar sau sepie, 100 gr pesmet alb, coaja de la 2 lamâi verzi, 3 catei usturoi (zdrobiti), 1 pahar vin alb, sec, 1 legatură pătrunjel, 1 legatură oregano, ulei de masline extra virgin, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala si se zvânta bine calmarul sau sepia, apoi se pune într-o farfurie mare, întinsa.
2. Pentru marinata se amesteca vinul, câteva picaturi de ulei de masline, oregano, coaja de lamâie (rasa), sarea si piperul. Se marineaza la rece calmarul sau sepia câteva ore. Din când în când se amesteca.
3. Într-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline si se prajeste pesmetul 1 minut pâna se rumeneste. Apoi peste pesmet se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se scoate calmarul sau sepia din marinata si se zvânta cu hârtie absorbanta. Se da prin pesmet, se înfige în frigări si se frige în cuptorul preîncalzit 5-7 minute. Din când în când, se unge cu ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saute de scoici negre

Saute de scoici negre

Scoicile proaspete trebuiesc curatate foarte bine la exterior si taiate barbile care atirna. Pentru

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Scrumbie cu verdeturi la cutor

Scrumbie cu verdeturi la cutor

In primul rand curatam bine scrumbia si o spalam. In interiorul acesteia punem felii de lamaie si

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg calmar sau sepie
  • 100 gr pesmet alb
  • coaja de la 2 lamâi verzi
  • 3 catei usturoi (zdrobiti)
  • 1 pahar vin alb
  • sec
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 legatură oregano
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)