autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg calmar sau sepie, 100 gr pesmet alb, coaja de la 2 lamâi verzi, 3 catei usturoi (zdrobiti), 1 pahar vin alb, sec, 1 legatură pătrunjel, 1 legatură oregano, ulei de masline extra virgin, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala si se zvânta bine calmarul sau sepia, apoi se pune într-o farfurie mare, întinsa.
2. Pentru marinata se amesteca vinul, câteva picaturi de ulei de masline, oregano, coaja de lamâie (rasa), sarea si piperul. Se marineaza la rece calmarul sau sepia câteva ore. Din când în când se amesteca.
3. Într-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline si se prajeste pesmetul 1 minut pâna se rumeneste. Apoi peste pesmet se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se scoate calmarul sau sepia din marinata si se zvânta cu hârtie absorbanta. Se da prin pesmet, se înfige în frigări si se frige în cuptorul preîncalzit 5-7 minute. Din când în când, se unge cu ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de macrou la gratar

File de macrou la gratar

Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza. Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul

3 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Salau cu fructe la cuptor

Salau cu fructe la cuptor

Se curata pestii de solzii si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare,

4 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg calmar sau sepie
  • 100 gr pesmet alb
  • coaja de la 2 lamâi verzi
  • 3 catei usturoi (zdrobiti)
  • 1 pahar vin alb
  • sec
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 legatură oregano
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Fructe de mare in clatite cu tarhon