autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 ½ kg calmar sau sepie, 100 gr pesmet alb, coaja de la 2 lamâi verzi, 3 catei usturoi (zdrobiti), 1 pahar vin alb, sec, 1 legatură pătrunjel, 1 legatură oregano, ulei de masline extra virgin, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala si se zvânta bine calmarul sau sepia, apoi se pune într-o farfurie mare, întinsa.
2. Pentru marinata se amesteca vinul, câteva picaturi de ulei de masline, oregano, coaja de lamâie (rasa), sarea si piperul. Se marineaza la rece calmarul sau sepia câteva ore. Din când în când se amesteca.
3. Într-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline si se prajeste pesmetul 1 minut pâna se rumeneste. Apoi peste pesmet se pune usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat marunt, si se amesteca timp de 1 minut.
4. Se scoate calmarul sau sepia din marinata si se zvânta cu hârtie absorbanta. Se da prin pesmet, se înfige în frigări si se frige în cuptorul preîncalzit 5-7 minute. Din când în când, se unge cu ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "PEŞTE LA FRIGARE CU OREGANO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini

Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini

1. Se incinge gratarul sau rotisorul, la foc potrivit spre puternic. 2. Se sareaza si se pipereaza

5 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Reteta de primavara cu peste picant

Reteta de primavara cu peste picant

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza. Se unge fiecare bucata de peste cu

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 ½ kg calmar sau sepie
  • 100 gr pesmet alb
  • coaja de la 2 lamâi verzi
  • 3 catei usturoi (zdrobiti)
  • 1 pahar vin alb
  • sec
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 legatură oregano
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor