autor:

Victoria Gabriela

» » Mancaruri cu peste

Peste (somn) la cuptor pe pat de legume

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 martie 2015

Ingrediente
(4 &ndash 6 porții), cca. 800 gr. pește (eu am avut 4 bucăți mari file somn &ndash pește mare), 4 roșii, 3 cepe, 2 ardei iuți (unul roșu și unul verde), 1 ardei capia roșu, câteva fire de pătrunjel, câteva fire de cimbru proaspăt, 1 pahar de vin alb, 3-4 linguri ulei de măsline, 1-2 lingurițe cimbru uscat, sare, piper (după gust), opțional: 3-4 grăunți de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curăță peștele (de solzi și de resturile de măruntaie, dacă mai este cazul) se spală bine și se porționează după preferință. (Eu am avut fileuri de pește gata curățate, ceea ce este de preferat, așa că, nu a fost cazul să îl mai curăț prea mult).

După ce peștele este spălat se tamponează bine cu șervețele de hârtie de bucătărie și se lasă câteva minute pe aceste șervețele, pentru ca apa să fie bine absorbită.

Se condimentează peștele cu sare, piper, cimbru uscat, se unge cu 1 lingură de ulei, se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece 10-15 minute, sau până când terminăm de pregătit legumele.

Se curăță, se spală legumele (cepele, ardeii iuți, ardeiul capia, roșiile) și se taie rondele, iar verdețurile (pătrunjelul și cimbrul) se toacă mărunt. Atenție! Dacă ardeii sunt prea iuți se folosește câte jumătate din fiecare.

Se așează în tava/ vasul de gătit stratul de ceapă tăiată rondele, peste care se presară puțin cimbru uscat și se condimentează (cu sare și piper).

Peste ceapă se adaugă rondelele de ardei capia și se condimentează cu sare, piper, cimbru.

Peste ardei se așează bucățile de pește condimentate, peste care se toarnă restul de ulei și tot vinul și apoi se pun rondelele de ardei iute.

Peștele se acoperă (”învelește”) cu rondele de roșii, se presară verdeața și opțional usturoiul tăiat mărunt.

Tava cu pește se introduce în cuptorul încins la 195-200 grd.C și se lasă cca. 40 minute (depinde de cuptor), sau până cînd peștele este bine făcut, iar roșiile de deasupra s-au rumenit puțin.

Când este gata, se scoate tava din cuptor și se presară verdeață proaspătă.

Peștele se servește cald, se montează în farfurie împreună cu legumele și se decorează farfuria cu verdeață și lămâie. Se poate servi ca atare, sau alături de o salată verde, sau cu mămăliguță, sau... după preferința voastră. Noi l-am servit simplu și l-am asezonat doar la un pahar de vin alb rece.

Poftă bună!

Mai multe detalii, sfaturi și fotografii găsiți pe https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste (somn) la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rechin pane

Rechin pane

Se iau bucatile de rechin se sareaza se pipereaza se asezoneaza cu condiment de peste si se lasa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Sandu , 06 aprilie 2015

    tinand cont de faptul ca sunt o fana peste,sigur imediat dupa parte voi incerca.Mi se pare ff gustoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • (4 &ndash 6 porții)
  • cca. 800 gr. pește (eu am avut 4 bucăți mari file somn &ndash pește mare)
  • 4 roșii
  • 3 cepe
  • 2 ardei iuți (unul roșu și unul verde)
  • 1 ardei capia roșu
  • câteva fire de pătrunjel
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • 1 pahar de vin alb
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1-2 lingurițe cimbru uscat
  • sare
  • piper (după gust)
  • opțional: 3-4 grăunți de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Crap la cuptor in sos de rosii