autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Penne all

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 ceapa rosie, , 3 catei de usturoi, , 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina), , 1-2 ardei iuti rosii, , 4 linguri ulei de masline, , 500 ml rosii decojite (din conserva) taiate maruntel, , 1 legatura patrunjel, , 1 legatura busuioc, , sare, , piper macinat, , 1 varf de cutit zahar, , 500 penne (macaroane scurte).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata legumele pentru supa si se taie in cubulete. Ardeii iuti, curatati de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri. Se calesc toate legumele, impreuna cu ardeii iuti in uleiul incins, se adauga rosiile si zaharul si se fierb incet, cu capac, circa o ora, amestecand din timp in timp. - Intre timp, se fierb macaroanele in apa (multa) cu sare (sa nu se inmoaie prea tare), se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie marunt frunzele de patrunjel si de busuioc si se incorporeaza in sosul de rosii, care se gusta apoi de sare si piper si se serveste imediat cu macaroanele. Dupa gust, se poate presara peste ele parmezan sau cascaval ras.
Atentie la ardeii iuti! \"Focul\" produs de ei nu poate fi stins cu apa. Sunt \"diabolic\" de iuti si chiar cei mai iscusiti bucatari trebuie sa-i foloseasca cu masura (semintele, extrem de piscacioase, trebuie inlaturate). Sunt cunoscuti si consumati peste tot in lume - pe continentul nostru, mai cu seama in sud si sud-est. Se pun in borcane pentru iarna, produc pofta de mancare, stimuleaza digestia si contin o cantitate mare de vitamina C. Nu ataca mucoasa stomacului, ci mai degraba o menajeaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne all" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu ton si masline

Penne cu ton si masline

Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim

33 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gratin de penne cu sos

Gratin de penne cu sos

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste

10 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina)
  • 1-2 ardei iuti rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 ml rosii decojite (din conserva) taiate maruntel
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura busuioc
  • sare
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit zahar
  • 500 penne (macaroane scurte).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata