Penne Carbonara rețetă cu smântână

Spaghete carbonara rețetă

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Penne Carbonara rețetă cu smântână

Ingrediente

  • 400gr penne
  • 200gr muschi porc file(de preferat afumat)
  • 200gr smantana
  • 100gr iaurt gras
  • 50gr vegeta(25gr pentru fiert paste si 25gr pentru sos)
  • piper
  • sare
  • ulei
  • o lingura unt
  • oregano
  • boia
  • curry
  • usturoi granulat(dupa gust)
  • 50gr branza hohlland razuita
  • 20gr parmezan razuit

Mod de preparare

Se pun penne-le la fiert cu un varf de cutit de sare si ulei.Spre final se adauga vegeta pentru culoare si aroma.Se pun sub jetul de apa rece si se strecoara.

Se taie muschiuletul fasii si se pune la prajit in unt.

Se amesteca intr-un bol iaurtul cu smantana,piperul,oregano,curry,boia,usturoiul granulat si vegeta si se toarna peste muschiuletul prajit amestecandu-se pana capata o culoare aurie.toata compozitia se pune intr-o craticioara mai mare(daca aveti una teflonata puteti prepara direct in ea) si se pun si pennele amestecandu-se bine.

Cand sunt gata se aseaza pe farfurie si se presara branza si parmezanul razuit.

O delicatesa!Sunt preferatele mele!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise