autor:

Trincuci Luiza

» » Paste si pizza

Penne Carbonara rețetă cu smântână

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
400gr penne, 200gr muschi porc file(de preferat afumat), 200gr smantana, 100gr iaurt gras, 50gr vegeta(25gr pentru fiert paste si 25gr pentru sos), piper, sare, ulei, o lingura unt, oregano, boia, curry, usturoi granulat(dupa gust), 50gr branza hohlland razuita, 20gr parmezan razuit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Se pun penne-le la fiert cu un varf de cutit de sare si ulei.Spre final se adauga vegeta pentru culoare si aroma.Se pun sub jetul de apa rece si se strecoara.

Se taie muschiuletul fasii si se pune la prajit in unt.

Se amesteca intr-un bol iaurtul cu smantana,piperul,oregano,curry,boia,usturoiul granulat si vegeta si se toarna peste muschiuletul prajit amestecandu-se pana capata o culoare aurie.toata compozitia se pune intr-o craticioara mai mare(daca aveti una teflonata puteti prepara direct in ea) si se pun si pennele amestecandu-se bine.

Cand sunt gata se aseaza pe farfurie si se presara branza si parmezanul razuit.

O delicatesa!Sunt preferatele mele!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Carbonara rețetă cu smântână" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    mi-ai facut mare pofta si acum ma apuc de gatit reteta ta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bune, bune de tot.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 400gr penne
  • 200gr muschi porc file(de preferat afumat)
  • 200gr smantana
  • 100gr iaurt gras
  • 50gr vegeta(25gr pentru fiert paste si 25gr pentru sos)
  • piper
  • sare
  • ulei
  • o lingura unt
  • oregano
  • boia
  • curry
  • usturoi granulat(dupa gust)
  • 50gr branza hohlland razuita
  • 20gr parmezan razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Fasolica batuta

Fasolica batuta

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul

5 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Marian (Chef de cuisine)

mi-ai facut mare pofta si acum ma apuc de gatit reteta ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
tagliatelle cu somon afumat