autor:

Trincuci Luiza

» » Paste si pizza

Penne Carbonara rețetă cu smântână

Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trincuci Luiza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
400gr penne, 200gr muschi porc file(de preferat afumat), 200gr smantana, 100gr iaurt gras, 50gr vegeta(25gr pentru fiert paste si 25gr pentru sos), piper, sare, ulei, o lingura unt, oregano, boia, curry, usturoi granulat(dupa gust), 50gr branza hohlland razuita, 20gr parmezan razuit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Se pun penne-le la fiert cu un varf de cutit de sare si ulei.Spre final se adauga vegeta pentru culoare si aroma.Se pun sub jetul de apa rece si se strecoara.
Se taie muschiuletul fasii si se pune la prajit in unt.
Se amesteca intr-un bol iaurtul cu smantana,piperul,oregano,curry,boia,usturoiul granulat si vegeta si se toarna peste muschiuletul prajit amestecandu-se pana capata o culoare aurie.toata compozitia se pune intr-o craticioara mai mare(daca aveti una teflonata puteti prepara direct in ea) si se pun si pennele amestecandu-se bine.
Cand sunt gata se aseaza pe farfurie si se presara branza si parmezanul razuit.
O delicatesa!Sunt preferatele mele!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Carbonara rețetă cu smântână" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pastele lui Alex

Pastele lui Alex

Se fierb pastele în ap cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Se spală şi se pun la scurs

3 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Pizza briosa

Pizza briosa

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata ,zaharul si sarea. Adaugam uleiul si mai

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 09 februarie 2012

    mi-ai facut mare pofta si acum ma apuc de gatit reteta ta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Bune, bune de tot.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • 400gr penne
  • 200gr muschi porc file(de preferat afumat)
  • 200gr smantana
  • 100gr iaurt gras
  • 50gr vegeta(25gr pentru fiert paste si 25gr pentru sos)
  • piper
  • sare
  • ulei
  • o lingura unt
  • oregano
  • boia
  • curry
  • usturoi granulat(dupa gust)
  • 50gr branza hohlland razuita
  • 20gr parmezan razuit

Raporteaza reteta

Retete
de Trincuci Luiza
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Pui cu legume si sos de smantana

Pui cu legume si sos de smantana

Este o mancare usoara de seara care nu necesita multe pregatiri. Se ung pulpele cu ulei si se presara

3 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi
Fasolica batuta

Fasolica batuta

Pentru ca sunt olteanca nu trebuia sa lipseasca fasolea din meniu!Se pune fasolica la fiert cu morcovul

5 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Marian (Chef de cuisine)

mi-ai facut mare pofta si acum ma apuc de gatit reteta ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu branza de vaci