autor:

VALENTIN LITA

» » Paste si pizza

PENNE CU SOS PESTO

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :, - paste penne - 0.300 kg, - ulei masline, - sare, - frunze busuioc proaspat - 0.040 kg, - usturoi - 0.040 kg, - seminte de pin - 0.050 kg, - parmezan - 0.080 kg

Dificultate: Medie Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, pana ce devin \" al dente \".
Se face sosul pesto astfel : se piseaza intr-un bol semintele de pin si usturoiul taiat bucati, impreuna cu frunzele de busuioc. Se adauga putin parmezan si sare. Dupa ce ingredientele s-au pisat bine, se toarna putin cate putin ulei de masline, in fir subtire. Trebuie sa obtineti o crema destul de omogena. Daca mai trebuie, adaugati sare.
Pastele se pun intr-o farfurie adanca, iar deasupra se pune sosul pesto. De jur - imprejur presarati parmezan.Puteti decora cu firicele de verdeata si julienne de ardei gras rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "PENNE CU SOS PESTO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar

Spaghete cu sos bolognesse si piept de pui la gratar

Se spala pieptul,se sterge si se pune pe gratarul rotund cu apa si capac.Spaghetele se pun intr-o

23 voturi    7 comentarii
50 min
Paste si pizza
Pizza cu oua de prepelita

Pizza cu oua de prepelita

Se framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - paste penne - 0.300 kg
  • - ulei masline
  • - sare
  • - frunze busuioc proaspat - 0.040 kg
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - seminte de pin - 0.050 kg
  • - parmezan - 0.080 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Preparare Spaghete Carbonara rețetă cu smântână: Se taie mezelul fasii subtiri si se prajeste intr-o tigaie in uleiul

11 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor