autor:

VALENTIN LITA

» » Paste si pizza

PENNE CU SOS PESTO

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :, - paste penne - 0.300 kg, - ulei masline, - sare, - frunze busuioc proaspat - 0.040 kg, - usturoi - 0.040 kg, - seminte de pin - 0.050 kg, - parmezan - 0.080 kg

Dificultate: Medie Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei, pana ce devin \" al dente \".
Se face sosul pesto astfel : se piseaza intr-un bol semintele de pin si usturoiul taiat bucati, impreuna cu frunzele de busuioc. Se adauga putin parmezan si sare. Dupa ce ingredientele s-au pisat bine, se toarna putin cate putin ulei de masline, in fir subtire. Trebuie sa obtineti o crema destul de omogena. Daca mai trebuie, adaugati sare.
Pastele se pun intr-o farfurie adanca, iar deasupra se pune sosul pesto. De jur - imprejur presarati parmezan.Puteti decora cu firicele de verdeata si julienne de ardei gras rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "PENNE CU SOS PESTO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu somon   afumat si smantana

Paste cu somon afumat si smantana

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei cu usturoiul intreg si foile de dafin,se calesc

7 voturi    3 comentarii
20 min
Paste si pizza
Paste cu ragu

Paste cu ragu

Se taie ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu o lingura

12 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - paste penne - 0.300 kg
  • - ulei masline
  • - sare
  • - frunze busuioc proaspat - 0.040 kg
  • - usturoi - 0.040 kg
  • - seminte de pin - 0.050 kg
  • - parmezan - 0.080 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine de casa neframantata , cu cartofi