Penne cu vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Penne cu vinete

Ingrediente

  • 2 vinete mai mici
  • 300 gr penne
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1/2 kg de rosii coapte
  • 1 cutie conserva de rosii
  • cateva linguri pasta concentrata de tomate
  • 2-3 linguri telemea rasa de oaie
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • vegeta
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 vf cutit curcuma
  • 1 vf cutit boia iute
  • cateva linguri de parmezano reggiano
  • branza speciala pentru paste
  • cascaval

Mod de preparare

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele in ulei de masline, le scoatem intr-un castron si le acoperim pentru 20 de minute. Zdrobim o parte din usturoi la mojar impreuna cu busuioc si cealalta jumatate cu lama unui cutit. Rosiile oparite le decojim si le mixam. O parte din usturoi o calim in uleiul ramas de la vinete si adaugam rosiile pasate impreuna cu cele din conserva, busuioc, cimbru, boia, curry. Lasam sa scada si se ingroasa putin, potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute sa fie al dente. Cand sunt gata le scoatem in sita, punem putin ulei si apa rece peste dupa care le amestecam sa nu se lipeasca intre ele. Asezam intr-o tava pastele cu vinete si busuioc, deasupra branza , sos de rosii, iar paste, branza si sos. Se pune cascaval ras deasupra. Se mai poate alege o varianta de a amesteca toate ingredientele inainte si a le pune in tava. Se dau 15-20 minute la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise