Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa fiarba,punem pennele si le lasam sa fiarba circa 8-9 minute, le lasam sa fie "al dente", adica putin tari. Cind au fiert, le golim intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi una de alta. Intre timp taiem sunca in cubulete mici. Intr-o cratita punem la incins uleiul si untul la topit. Cind untul este topit si este destul de incins adaugam sunca taiata cubulete si o lasam sa se caleasca circa 3-4 minute, amestecind din cind in cind. Dupa care adaugam mazarea, amestecam bine si lasam la calit, la foc potrivit, pentru alte 3 minute. Intre timp diluam smintina cu laptele (cantitatea de lapte poate fi variabila in functie de densitatea smintinei. Daca smintina este lichida, eliminam laptele si marim cantitatea de smintina si o adaugam peste amestecul de sunca si mazare. Amestecam bine si lasam sa dea in clocot. Cind incepe sa dea in clocot, adaugam pastele, amestecam bine pina devine un amestec omogen, potrivim de sare si piper, stingem focul si mincarea este gata. Se serveste calda. POFTA BUNA!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii