autor:

Dan65

» » Paste si pizza

Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 iunie 2013

Ingrediente
Pentru 4 portii:, -300g penne (sau ori ce pasta scurta), -200 ml smintina dulce, -100g prosciuto cotto (sunca presata sau sunca de praga), -150g mazare bob, -30 ml lapte, -unt cit o nuca, -30 ml ulei de masline, -Sare si piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa fiarba,punem pennele si le lasam sa fiarba circa 8-9 minute, le lasam sa fie "al dente", adica putin tari. Cind au fiert, le golim intr-o strecuratoare si le trecem pe sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi una de alta. Intre timp taiem sunca in cubulete mici. Intr-o cratita punem la incins uleiul si untul la topit. Cind untul este topit si este destul de incins adaugam sunca taiata cubulete si o lasam sa se caleasca circa 3-4 minute, amestecind din cind in cind. Dupa care adaugam mazarea, amestecam bine si lasam la calit, la foc potrivit, pentru alte 3 minute. Intre timp diluam smintina cu laptele (cantitatea de lapte poate fi variabila in functie de densitatea smintinei. Daca smintina este lichida, eliminam laptele si marim cantitatea de smintina si o adaugam peste amestecul de sunca si mazare. Amestecam bine si lasam sa dea in clocot. Cind incepe sa dea in clocot, adaugam pastele, amestecam bine pina devine un amestec omogen, potrivim de sare si piper, stingem focul si mincarea este gata. Se serveste calda. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
clatite la felul intai

clatite la felul intai

Sbateti impreuna laptele cu ouale adaugati sarea ,faina si untul topit pana devine o compozitie omogena

15 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghete cu rosii,dovlecei si cascaval

Spaghetele se pun la fiert dupa indicatiile de pe pachet. In acest timp se curata dovlecelul,se

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihalca Gheorghe , 24 august 2015

    mancarea a fost delicioasa!!O so mai fac.

  • Fara foto

    Adriana Ianos , 14 octombrie 2014

    Acum am mancat....super bune..familia mea e foarte happy)))mersi

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2013

    gatesc de 10 ani in Italia si nu am auzit pana acum sa treci pastele prin jet de apa rece ca sa nu se lipeasca....de unde v ati molipsit toti?ca sa nu se lipeasca pastele trebuie sa le pui la fiert cand clocoteste apa cu sare si sa le invarti din cand in cand.se trec prin jet de apa rece doar cand faci o salata de paste rece.......scuza ti ma daca gresesc dar asa ceva nu am mai auzit:(((((( oricum sa stii ca reteta ta este delicioasa...felicitari

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • -300g penne (sau ori ce pasta scurta)
  • -200 ml smintina dulce
  • -100g prosciuto cotto (sunca presata sau sunca de praga)
  • -150g mazare bob
  • -30 ml lapte
  • -unt cit o nuca
  • -30 ml ulei de masline
  • -Sare si piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

gatesc de 10 ani in Italia si nu am auzit pana acum sa treci pastele prin jet de apa rece ca sa nu se lipeasca....de unde v ati molipsit toti?ca sa nu se lipeasca pastele trebuie sa le pui la fiert cand clocoteste apa cu sare si sa le invarti din cand in cand.se trec prin jet de apa rece doar cand faci o salata de paste rece.......scuza ti ma daca gresesc dar asa ceva nu am mai auzit:(((((( oricum sa stii ca reteta ta este delicioasa...felicitari

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu spanac si urda dulce