autor:

Gatit de mine

» » Paste si pizza

Penne Rigate cu sos de iaurt

Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1punga (400-500)gr Penne Rigate, 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea, 50gr şuncă, praz,busuioc, unt şi ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt.
3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt presărăm busuiocul, parmezanul şi telemeaua în mod uniform şi lăsăm la foc foarte mic până la momentul când acestea încep să se topească după care începem să amestecăm până obţinem un sos omogen.Atenţie asta va dura foatre puţin deci focul trebuie să fie foarte mic.
4. Se amestecă sosul astfel preparat cu pennele şi masa e gata.
Se pot servi cu ulei picant
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pene cu sos alb si ton

Pene cu sos alb si ton

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. Usturoiul zdrobit il calim in putin ulei

8 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza rapida fara aluat dospit

Pizza rapida fara aluat dospit

Se prepara rapid, este foarte buna si cu siguranta veti fi incantati de rezultat. Pentru a prepara

2 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Gatit de mine

    Gatit de mine (Maestru bucatar) , 24 februarie 2011

    Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Cred ca mai gustos ar fi fost cu smantana, dar reteta e reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1punga (400-500)gr Penne Rigate
  • 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea
  • 50gr şuncă
  • praz,busuioc
  • unt şi ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Gatit de mine
Muşchi de vită la cuptor

Muşchi de vită la cuptor

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Gatit de mine (Maestru bucatar)

Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton si sos de rosii