autor:

Gatit de mine

» » Paste si pizza

Penne Rigate cu sos de iaurt

Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1punga (400-500)gr Penne Rigate, 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea, 50gr şuncă, praz,busuioc, unt şi ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt.
3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt presărăm busuiocul, parmezanul şi telemeaua în mod uniform şi lăsăm la foc foarte mic până la momentul când acestea încep să se topească după care începem să amestecăm până obţinem un sos omogen.Atenţie asta va dura foatre puţin deci focul trebuie să fie foarte mic.
4. Se amestecă sosul astfel preparat cu pennele şi masa e gata.
Se pot servi cu ulei picant
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Gatit de mine

    Gatit de mine (Maestru bucatar) , 24 februarie 2011

    Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Cred ca mai gustos ar fi fost cu smantana, dar reteta e reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1punga (400-500)gr Penne Rigate
  • 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea
  • 50gr şuncă
  • praz,busuioc
  • unt şi ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Gatit de mine
Muşchi de vită la cuptor

Muşchi de vită la cuptor

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Gatit de mine (Maestru bucatar)

Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor