autor:

Gatit de mine

» » Paste si pizza

Penne Rigate cu sos de iaurt

Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1punga (400-500)gr Penne Rigate, 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea, 50gr şuncă, praz,busuioc, unt şi ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt.
3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt presărăm busuiocul, parmezanul şi telemeaua în mod uniform şi lăsăm la foc foarte mic până la momentul când acestea încep să se topească după care începem să amestecăm până obţinem un sos omogen.Atenţie asta va dura foatre puţin deci focul trebuie să fie foarte mic.
4. Se amestecă sosul astfel preparat cu pennele şi masa e gata.
Se pot servi cu ulei picant
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
pizza taraneasca cu specific romanesc

pizza taraneasca cu specific romanesc

se prepara coca la fel ca o coca de paine obisnuita; se unge o tava cu putin ulei si se intinde

10 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghetti cu fructe de mare

Spaghetti cu fructe de mare

Incingeti intr-o cratita ulei, puneti usturoiul si patrunjelul tocat marunt, fiind atenti sa nu le

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Gatit de mine

    Gatit de mine (Maestru bucatar) , 24 februarie 2011

    Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Cred ca mai gustos ar fi fost cu smantana, dar reteta e reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1punga (400-500)gr Penne Rigate
  • 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea
  • 50gr şuncă
  • praz,busuioc
  • unt şi ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Gatit de mine
Muşchi de vită la cuptor

Muşchi de vită la cuptor

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Gatit de mine (Maestru bucatar)

Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu fructe de mare