autor:

Gatit de mine

» » Paste si pizza

Penne Rigate cu sos de iaurt

Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatit de mine (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
1punga (400-500)gr Penne Rigate, 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea, 50gr şuncă, praz,busuioc, unt şi ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt.
3. Când considerăm că şunca şi prazul sunt suficient călite turnăm iaurtul şi peste iaurt presărăm busuiocul, parmezanul şi telemeaua în mod uniform şi lăsăm la foc foarte mic până la momentul când acestea încep să se topească după care începem să amestecăm până obţinem un sos omogen.Atenţie asta va dura foatre puţin deci focul trebuie să fie foarte mic.
4. Se amestecă sosul astfel preparat cu pennele şi masa e gata.
Se pot servi cu ulei picant
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu piept de pui si ciuperci

Penne cu piept de pui si ciuperci

Punem ciupercile cu 30 min. inainte la inmuiat in apa. Intre timp fierbem pastele comform instructiunilor

14 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza
Pizza cu branza de vaci

Pizza cu branza de vaci

Se prepara blatul din ingredientele enumerate, se aseaza in doua forme pentru pizza tapetate cu folie

8 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Gatit de mine

    Gatit de mine (Maestru bucatar) , 24 februarie 2011

    Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Cred ca mai gustos ar fi fost cu smantana, dar reteta e reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1punga (400-500)gr Penne Rigate
  • 1iaurt ,30 gr parmezan + 30 gr telemea
  • 50gr şuncă
  • praz,busuioc
  • unt şi ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Gatit de mine
Muşchi de vită la cuptor

Muşchi de vită la cuptor

1. Feliile de muşchi se bat bine de tot ca şi pentru şniţele se sărează şi se pun în vin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Lapte de pasăre

Lapte de pasăre

1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 ouă . 2. Albuşurile se bat

1 vot    1 comentariu
1h
Spume si creme dulci

Gatit de mine (Maestru bucatar)

Ai dreptate se poate face sosul si cu smantana .Am incercat ambele variante dar prefer totusi iaurtul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghette cu lamaie