autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pere cu costita si sos vinegreta

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 pere, 8 felii foarte subtiri de costita afumata, 200 g cascaval ras, 250 ml vin alb dulceag, piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga. Cand s-au racit suficient, scobiti-le - incepand de la baza - indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras. Incingeti cuptorul la 270°C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult. Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste. Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper. Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu costita si sos vinegreta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitel de porc

Snitel de porc

Pulpa de porc se taie felii groase de 1 cm. Pe un fund de lemn se bate cu toporul de bucatarie fiecare

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aperitive cu carne
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat

Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat

Se curata si se spala ficateii, ciupercile se curata, se spala si se taie felii, ceapa se toaca marunt. Calim

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 pere
  • 8 felii foarte subtiri de costita afumata
  • 200 g cascaval ras
  • 250 ml vin alb dulceag
  • piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet aromat
  • sare
  • piper.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada aperitiv Kaprice