Pere cu costita si sos vinegreta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pere, 8 felii foarte subtiri de costita afumata, 200 g cascaval ras, 250 ml vin alb dulceag, piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper.
  • (pentru 4 persoane)

Mod de preparare

Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga. Cand s-au racit suficient, scobiti-le - incepand de la baza - indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras. Incingeti cuptorul la 270°C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult. Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste. Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper. Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise