autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pere cu costita si sos vinegreta

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
4 pere, 8 felii foarte subtiri de costita afumata, 200 g cascaval ras, 250 ml vin alb dulceag, piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati perele, lasand intacte coditele, fierbeti-le 10 minute in vinul alb, amestecat cu 250 ml de apa si lasati-le sa se scurga. Cand s-au racit suficient, scobiti-le - incepand de la baza - indepartati partea lemnoasa si semintele si umpleti-le cu cascavalul ras. Incingeti cuptorul la 270°C. Inveliti fiecare para cu cate 2 felii de costita, in asa fel incat una sa acopere si cavitatea de la baza perei, asezati-le intr-o tava si presarati peste ele piper cat de mult. Dati-le 10 minute la cuptor, pana ce costita se rumeneste, iar cascavalul din interior se topeste. Intre timp, preparati sosul vinegreta, batand bine uleiul cu otetul si potriviti-le de sare si piper. Imprastiati pe un platou frunzele de salata, asezati peste ele perele coapte, stropiti perele cu sosul vinegreta si serviti-le calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu costita si sos vinegreta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus,

4 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Pate de casa, din ficat de pui

Pate de casa, din ficat de pui

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 pere
  • 8 felii foarte subtiri de costita afumata
  • 200 g cascaval ras
  • 250 ml vin alb dulceag
  • piper. Pentru garnitura: 250 g frunze tinere de laptuca
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet aromat
  • sare
  • piper.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
"Pere" de gãinã (Peras de galinha)