Perişoare din peste cu sos tomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg peste
  • 150 g ceapa
  • 4 ouă
  • 250 ml ulei
  • 100 g gris
  • 150 g faină
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • 1 kg sos tomat.

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se eviscereaza, se spala, se dezoseaza (fileteaza), se decapiteaza si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in 50 ml ulei si se raceste. Pestele se amesteca cu ceapa si se trece prin masina de tocat carne cu sita fina. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale batute spuma, grisul, piperul macinat, patrunjelul verde, sare, obtinind o pasta omogena din care se modeleaza perisoare de forma rotunda, cate 4-5 bucati la portie. Cind sunt gata portionate, se trec prin faina si se prajesc in uleiul infierbintat, dupa care se asaza intr-o tava cu sos tomat si se introduc in cuptor pentru cca 5-10 minute, pentru gratinare. Se servesc calde, portia de perisoare cu sosul tomat respectiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise