autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Perişoare din peste cu sos tomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 3 kg peste, 150 g ceapa, 4 ouă, 250 ml ulei, 100 g gris, 150 g faină, 1 legatura pătrunjel verde, sare, piper macinat, 1 kg sos tomat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se eviscereaza, se spala, se dezoseaza (fileteaza), se decapiteaza si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in 50 ml ulei si se raceste. Pestele se amesteca cu ceapa si se trece prin masina de tocat carne cu sita fina. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale batute spuma, grisul, piperul macinat, patrunjelul verde, sare, obtinind o pasta omogena din care se modeleaza perisoare de forma rotunda, cate 4-5 bucati la portie. Cind sunt gata portionate, se trec prin faina si se prajesc in uleiul infierbintat, dupa care se asaza intr-o tava cu sos tomat si se introduc in cuptor pentru cca 5-10 minute, pentru gratinare. Se servesc calde, portia de perisoare cu sosul tomat respectiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perişoare din peste cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

Şalăul era deja curăţat de solzi, intestine şi spălat bine, încă de pe vremea când am sosit

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Mici picanti de peste

Mici picanti de peste

In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg peste
  • 150 g ceapa
  • 4 ouă
  • 250 ml ulei
  • 100 g gris
  • 150 g faină
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
  • 1 kg sos tomat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate