Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.
Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.
Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.
Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.
Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.
La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.
Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.
Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.
Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.
Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.
Sa va fie de folos!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii