*Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele.
*Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , formam perisoarele cu ajutorul unei lingurite pentru a iesii toate aceeasi marime.
*Intr-un platou presaram cu pesmet(asa am pus eu ,puteti pune si faina,asta este pentru a nu se lipi perisoarele)
*se prajesc in ulei incins pe toate partile.
*le scoatem intr-o farfurie si le dam deoparte.
*Pregatim sosul in felul urmator.
* In uleiul ramas adaugam ceapa o taiem foarte marunt si o calim.
Scoatem in cana mixerului unde o mixam .
*Uleiul ramas in cratita il aruncam si adaugam:
-perisoarele
-catelul de usturoi razuit
-foile de dafin
-ceapa mixata
-vinul
-1 cana cu apa
-sare,pìper dupa gust
*Lasam sa fiarba 5 minute ,apoi adaugam bulionul si lasam sa fiarba inca 15-20 de minute ,la foc mic si amestecam din cind in cind ca sa nu se lipeasca.
*Putem servi cu salata sau cartofi prajiti.
*Pentru desert ,pepene rosu.
Pofta buna!
*
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii