autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Perisoare in sos de smantana

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017

Ingrediente
Perisoare:, 500 g carne tocata, 1ceapa mica, sare, piper, putin cimbru, 3linguri orez, verdeata, 1 ou, 3-4 linguri faina, Sos:, 1ceapa, 20ml ulei, 1lingura faina, 200 ml smantana lichida, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca bine ingredientele de la perisoare, mai putin faina, dupa 15min de odihna se formeaza perisoare mici, se trec prin faina apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare care clocoteste pe foc; dupa ce sunt fierte (10min.) se scot pe o farfurie si se lasa deoparte fara sa se arunce apa.

In cratita cu ulei incins se caleste ceapa tocata marunt,dupa ce a capatat un aspect sticlos, se adauga faina, se amesteca repede apoi se stinge cu 2cani cu apa de la fiertul perisoarelor si se lasa la fiert 10min.

Dupa acest timp se adauga perisoarele iar cand incepe sa fiarba, se micsoreaza focul, se toarna incet smantana,se amesteca usor iar dupa 1-2 min se opreste focul

Se serveste cu mamaliguta pentru cine doreste sau cu garnitura de paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Perisoare de primavara cu sos de smantana

Perisoare de primavara cu sos de smantana

Taiem marunt 1/2 legatura marar, frunzele de la ceapa verde si usturoiul si le amestecam cu carnea

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 500 g carne tocata
  • 1ceapa mica
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • 3linguri orez
  • verdeata
  • 1 ou
  • 3-4 linguri faina
  • Sos:
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 1lingura faina
  • 200 ml smantana lichida
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Enchilada
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania