autor:

carmenela

» » Mancaruri cu peste

Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
pentru 2 persoane:, - 2 pesti intregi de cca 300 gr. fiecare, - 2/4 catei de usturoi, - frunze de salvie si rozmarin proaspat sau uscat, - sare, piper, ulei, - folie de aluminiu pentru punga

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa.
In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de salvie si rozmarin.
Taiati o bucata din folia de aluminiu atit cit sa cuprinda bine un peste. Turnati un pic de ulei pe folie, sarati si piparati, apoi adaugati pestele pe care il dati prin ulei pe ambele parti.
Inchideti folia ca si cum ati face un pachet, in asa fel incit sa nu iasa lichidul din ea.
Incalziti cuptorul la 180 grade si cind este gata introduceti pachetele cu peste, pe gratare si nu in tava, si lasati cca 25 minute.
Cind este gata scoateti pachetele si desfaceti cu grija pentru a nu pierde lichidul din interiorul pachetului care este ft bun.
Acest mod de a gati pestele este ft rapid si usor, plus ca este ft sanatos pentru ca nu se pierd substantele hranitoare din peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste al cartoccio sau in punga la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste cu stafide galbene si cu coacaze uscate.

File de peste cu stafide galbene si cu coacaze uscate.

Se pun fileurile de pangasius in (tava teflon) eu pun intr-o oala de lut cu capac,cele doua fileuri

3 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana

Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca

11 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    Ce bun trebuie sa fie.......

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    În ultimul timp şi eu fac peştele mai mult ăn folie, se face mai repede şi îşi păstreză şi toate calităţile. Folia nu e nocivă, atâta timp cât este alimentară.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Da, dar oare folia nu e nociva? Pestele arat foarte bine, felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Bun ft bun, eu adaug felii de ardei gras in burta pestelui! Ai dreptate este deosebit de bun si hranitor!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Tare bun mai e pestiele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • - 2 pesti intregi de cca 300 gr. fiecare
  • - 2/4 catei de usturoi
  • - frunze de salvie si rozmarin proaspat sau uscat
  • - sare
  • piper
  • ulei
  • - folie de aluminiu pentru punga

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mac myra (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie.......

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Macrou in sos de rosii cu vin