autor:

carmenela

» » Mancaruri cu peste

Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 august 2009

Ingrediente
pentru 2 persoane:, - 2 pesti intregi de cca 300 gr. fiecare, - 2/4 catei de usturoi, - frunze de salvie si rozmarin proaspat sau uscat, - sare, piper, ulei, - folie de aluminiu pentru punga

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa.
In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de salvie si rozmarin.
Taiati o bucata din folia de aluminiu atit cit sa cuprinda bine un peste. Turnati un pic de ulei pe folie, sarati si piparati, apoi adaugati pestele pe care il dati prin ulei pe ambele parti.
Inchideti folia ca si cum ati face un pachet, in asa fel incit sa nu iasa lichidul din ea.
Incalziti cuptorul la 180 grade si cind este gata introduceti pachetele cu peste, pe gratare si nu in tava, si lasati cca 25 minute.
Cind este gata scoateti pachetele si desfaceti cu grija pentru a nu pierde lichidul din interiorul pachetului care este ft bun.
Acest mod de a gati pestele este ft rapid si usor, plus ca este ft sanatos pentru ca nu se pierd substantele hranitoare din peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste al cartoccio sau in punga la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou cu mamaliguta

Macrou cu mamaliguta

Macroul dupa ce a fost dat la sare, se prajeste in ulei incins si se scoate pe servetele pentru a

0 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Somon cu sos de piper

Somon cu sos de piper

Am inceput prin a hidrata piperul o ora in apa. Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente

4 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    Ce bun trebuie sa fie.......

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    În ultimul timp şi eu fac peştele mai mult ăn folie, se face mai repede şi îşi păstreză şi toate calităţile. Folia nu e nocivă, atâta timp cât este alimentară.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Da, dar oare folia nu e nociva? Pestele arat foarte bine, felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Bun ft bun, eu adaug felii de ardei gras in burta pestelui! Ai dreptate este deosebit de bun si hranitor!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Tare bun mai e pestiele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • - 2 pesti intregi de cca 300 gr. fiecare
  • - 2/4 catei de usturoi
  • - frunze de salvie si rozmarin proaspat sau uscat
  • - sare
  • piper
  • ulei
  • - folie de aluminiu pentru punga

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mac myra (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie.......

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Peste la gratar cu cartofi natur