autor:

Florin

» » Mancaruri cu peste

Peste alb cu sos de ceapa verde

Autor: Florin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 august 2009

Ingrediente
400 g fileuri de peste alb (salau, merluciu, cod), sare, piper 2 lingurite zeama de lamaie unt sau ulei pentru uns forma 50 ml vin alb 1 legatura morcovi subtiri 1 lingurita unt 1 lingurita zahar 50 ml supa concentrata de legume (Knorr+ apa) 2 linguri smantana 1 legatura ceapa verde .

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala pestele, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt sau ulei. Se toarna deasupra vinul alb si se acopera sosul cu o folie de aluminiu. In untul topit se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Morcovii curatati se tavalesc, intregi, prin zaharul caramelizat, dupa care se toarna peste ei zeama concentrata de legume si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10-15 minute, la foc mic. Intre timp se da pestele la cuptorul incins la 200° si se lasa sa fiarba aproximativ un sfert de ora. Se scurge zeama din forma intr-o craticioara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se adauga smantana, sarea, piperul si coditele de ceapa verde taiate rondele. Pestele se serveste fierbinte cu garnitura de morcovi si sosul de ceapa verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de merluciu pane cu legume

File de merluciu pane cu legume

Condimentam pestele cu sare si piper, punem legumele la fiert. Amestecam oul cu faina, adaugam pestele

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

    Cred ca este tare bun...

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g fileuri de peste alb (salau
  • merluciu
  • cod)
  • sare
  • piper 2 lingurite zeama de lamaie unt sau ulei pentru uns forma 50 ml vin alb 1 legatura morcovi subtiri 1 lingurita unt 1 lingurita zahar 50 ml supa concentrata de legume (Knorr+ apa) 2 linguri smantana 1 legatura ceapa verde .

Raporteaza reteta

Retete
de Florin
Saramura de peste

Saramura de peste

Preparare: Se pune pestele,rosiile si ardeiul pe gratar pe un pat de sare grunjoasa, . Cand este

89 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somon  la cuptor cu salata  a-la Florin

Somon la cuptor cu salata a-la Florin

Condimentati bine somonul dupa care il acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana

3 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este tare bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon/Pangasius in sos de scoth si smantana