autor:

Dachman Laura

» » , Fripturi, Mancaruri cu peste

Peste cu ghimbir si sos caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba), circa 750 gr, •3-4 linguri ulei de nuci, •2 lingurite ghimbir macinat, •2 lingurite condiment pentru peste, •200 ml apa, •70 gr zahar brun, •2 linguri seminte de susan, •2 lingurite ulei de nuci, •sucul si coaja rasa de la o lamaie, •frunze de patrunjel, pentru ornate, •rondele de ardei iute, pentru ornate, •orez fiert, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa.
2. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de peste cu ghimbir macinat si se prajesc in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
3. Intre timp se prajesc semintele de susan 1-2 minute, intr-o tigaie mica fara ulei.Cand incep sa se rumeneasca, se ia de pe foc si se pun deoparte.
4. Se adauga in tigaia cu pestele sosul de peste, siropul de zahar, 2 lingurite ulei de nuci, sucul si coaja rasa de la lamaia, 150 ml apa si se lasa toate ingredientele sa fiarba aprox. 10 minute, fara a acoperi tigaie-ul.
5. Se ia tigaia de pe foc, se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii si se presara peste ele semintele prajite de susan.Se orneaza preparatul si se serveste cu orez fiert.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu ghimbir si sos caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste cu ghimbir si sos caramel

Peste cu ghimbir si sos caramel

1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
File de peste cu stafide galbene si cu coacaze uscate.

File de peste cu stafide galbene si cu coacaze uscate.

Se pun fileurile de pangasius in (tava teflon) eu pun intr-o oala de lut cu capac,cele doua fileuri

3 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

    Interesanta reteta. Suna bine de tot.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Cred ca este o bunatate...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

    Felicitari pentru reteta si prezentare,te-am votat, dar am luat reteta sa o fac si eu,merita testata.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Chiar interesantă! Felicitări!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Am mancat ficateii in multe feluri,dar cu smantana niciodata.Am sa incerc si eu.Nu are ce sa fie rau.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

3 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba)
  • circa 750 gr
  • •3-4 linguri ulei de nuci
  • •2 lingurite ghimbir macinat
  • •2 lingurite condiment pentru peste
  • •200 ml apa
  • •70 gr zahar brun
  • •2 linguri seminte de susan
  • •2 lingurite ulei de nuci
  • •sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • •frunze de patrunjel
  • pentru ornate
  • •rondele de ardei iute
  • pentru ornate
  • •orez fiert
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Interesanta reteta. Suna bine de tot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de biban la grill (gratar)