Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba), circa 750 gr, •3-4 linguri ulei de nuci, •2 lingurite ghimbir macinat, •2 lingurite condiment pentru peste, •200 ml apa, •70 gr zahar brun, •2 linguri seminte de susan, •2 lingurite ulei de nuci, •sucul si coaja rasa de la o lamaie, •frunze de patrunjel, pentru ornate, •rondele de ardei iute, pentru ornate, •orez fiert, pentru servit
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
3 voturi
Mod de preparare
2. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de peste cu ghimbir macinat si se prajesc in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte.
3. Intre timp se prajesc semintele de susan 1-2 minute, intr-o tigaie mica fara ulei.Cand incep sa se rumeneasca, se ia de pe foc si se pun deoparte.
4. Se adauga in tigaia cu pestele sosul de peste, siropul de zahar, 2 lingurite ulei de nuci, sucul si coaja rasa de la lamaia, 150 ml apa si se lasa toate ingredientele sa fiarba aprox. 10 minute, fara a acoperi tigaie-ul.
5. Se ia tigaia de pe foc, se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii si se presara peste ele semintele prajite de susan.Se orneaza preparatul si se serveste cu orez fiert.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Crystyna (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009
Chiar interesantă! Felicitări!
mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009
Am mancat ficateii in multe feluri,dar cu smantana niciodata.Am sa incerc si eu.Nu are ce sa fie rau.