autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie

Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
2 bucati peste file, 1 lamaie, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai. Se incalzeste tigaia cu putin ulei si se rumeneste fiecare bucata de peste pe fiecare parte, aproximativ 5 minute, depinde cat sunt de groase feliile. Se decojeste o lamaie, se feliaza, se scot samburii si cand pestele e aproape gata se adauga.Sare si piper dupa gust.Lamaia isi lasa o aroma puternica pusa in uleiul incins.
De prefeta gatirea sa se faca sub capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Pestele se curata se spala bine si se imparte se prajeste putin -dar nu este obligatoriu eu l-am

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Frumos! si mie imi place pestele. Al meu e in pesmet.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Arata bine, eu sunt o mare consumatoare de peste(la cuptor).Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de carmen macelaru
Omleta

Omleta

Se taie julien ceapa, ardeiul si salamul apoi se pun in tigaie cu putin ulei la rumenit. Se bat oualele

10 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Pandispan cu mere

Pandispan cu mere

Pentru compozitia de pandispan. Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit

33 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri
Strudele

Strudele

Pentru compozitie. Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o

3 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Frumos! si mie imi place pestele. Al meu e in pesmet.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Macrou cu legume la Doubletta