autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste cu sos de lamaie

Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmen macelaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
2 bucati peste file, 1 lamaie, sare, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala bine pestele si se usuca intr-un prosop curat. Nu se da nici prin faina, nici prin malai. Se incalzeste tigaia cu putin ulei si se rumeneste fiecare bucata de peste pe fiecare parte, aproximativ 5 minute, depinde cat sunt de groase feliile. Se decojeste o lamaie, se feliaza, se scot samburii si cand pestele e aproape gata se adauga.Sare si piper dupa gust.Lamaia isi lasa o aroma puternica pusa in uleiul incins.
De prefeta gatirea sa se faca sub capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de merlucius cu legume

File de merlucius cu legume

Pestele se fileteaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min) Se pune

7 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Evantai de peste  la cuptor

Evantai de peste la cuptor

Se calesc cepele in ulei pina cind devin sticloase (puneti destul ulei si amestecati destul de des,ca

4 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Frumos! si mie imi place pestele. Al meu e in pesmet.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Arata bine, eu sunt o mare consumatoare de peste(la cuptor).Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de carmen macelaru
Omleta

Omleta

Se taie julien ceapa, ardeiul si salamul apoi se pun in tigaie cu putin ulei la rumenit. Se bat oualele

10 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Pandispan cu mere

Pandispan cu mere

Pentru compozitia de pandispan. Se separa oualele. Abusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit

33 voturi    3 comentarii
20 min
Prajituri
Strudele

Strudele

Pentru compozitie. Cele 10 mere se decojesc si se dau prin razatoarea mare, apoi se aseaza intr-o

3 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Frumos! si mie imi place pestele. Al meu e in pesmet.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ceatal prajit cu mujdei de usturoi