autor:

Sidy

» » Mancaruri cu peste

Peste de rau, prajit

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
Peste, faina, boia, ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pestele de rau, curatat (e mai bun daca e prins de mana ta) se sareaza si se trece prin faina amestecata cu boia. Se prajeste in ulei incins, pana face o crusta aramie, si pe o parte, si pe alta.
Se serveste cu mujdei de usturoi sau cu zeama de lamaie!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste de rau, prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)

Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)

1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt. 2)Adaugã ceapa si

8 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Peste cu sos picant

Peste cu sos picant

Intr-o cratita cu gura mare lata se pune pe fund patrunjel si coriandu taiat bucatele si ardeii care

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Interesanta ideea cu crestatul pestelui. Chiar nu o stiam.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

    Eu il crestez si il dau prin faina amestecata cu malai.Iese foarte bun,si oasele ies crocante.

  • karrmenus

    karrmenus (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Pentru cei care le ia cam 2 ore sa manance un peste proaspat, de rau, (din cauza de oase mici si multe): incercati sa taiati-crestati pestele pe laterala, mai ales si mai adanc pe partea de pe langa sira spinarii, in linii paralele, cat de des puteti. A, bineinteles, ascutiti bine cutitul. Apoi, cu grija, se presara sare si se da prin malai si ce mai vreti. Se pune la prajit in uleiul f bine incins. In acet mod se prajeste mai repede, are coaja crocanta si oasele mici nu se mai simt. In farfurie se poate desface repede de pe oase si daca dai cu mamaligutza si cu mujdeiul de usturoi prin el va garantez ca nu mai ramane decat sira spinarii, k la desene animate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Prin faina de porumb amestecata cu faina de grau

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 29 iulie 2008

      Dati prin malai in loc de faina alba, pestii, mai ales cei mici, sunt si mai gustosi.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 21 iulie 2008

      ar iesi un peste gustos dupa reteta asta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Peste
  • faina
  • boia
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Interesanta ideea cu crestatul pestelui. Chiar nu o stiam.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton