Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 1 buc.peste fitofag
  • 1-2 ardei grasi verzi
  • 1 rosie
  • 5-6 cartofi
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita rozmarin
  • zeama de lamaie de la o lamaie
  • 5-6 linguri ulei

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala si se lasa o jumate de ora in apa rece. Intr-un bol se curata ardeii de cotor, seminte.

Usturoiul si rosiile se taie felii mai groase, iar cartofii se spala cu coaja cu tot si se pun la fiert si apoi se decojesc si se taie felii mai groase. Se scoate pestele din apa si se portioneaza dupa placul fiecaruia, in tava se aranjeaza un rand de cartofi taiati felii mai groase.

Se presara sare, usturoi taiat feliute mai groase, se adauga fasii de ardei gras si deasupra se aseaza cate o felie de rosie pe care se aseaza o bucata de peste condimentat cu sare, piper, busuioc, rozmarin,usturoi taiat felii si se stropeste putin cu zeama de lamaie. In tava se adauga uleiul, iar tava se acopera cu o folie de aluminiu.

Se da 15 min. la foc potrivit, dupa aceste 15 min. se scoate folia si se mai lasa inca 15 min.fara folie la foc mic.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura