autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

peste grecesc

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
1 kg crap, 1 ceasca ulei, patrunjel verde, 1 lamaie, 2 linguri faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se aseaza intr-o farfurie adanca. Se limpezeste uleiul ramas de la prajit si se scurge intr-o ceasca. Se mai adauga 1-2 linguri de ulei crud, patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie. Se pune totul intr-un castron, se bate bine cu o furculita si se toarna peste peste. Se recomanda ca acest fel de mancare sa se pregateasca din timp, astfel ca pestele sa stea cateva ore in sos, unde din cand in cand bucatelele de peste se intorc pe o parte si pe alta.
Daca ti-a placut reteta noastra "peste grecesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici picante cu crema de branza

Scoici picante cu crema de branza

Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita pentru maxim 5

5 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Spaghetti cu peste

Spaghetti cu peste

Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Zana are dreptate ,uleiul folosit la prajitul pestelui este ars (toxic).Se poate folosi un sos din ulei de masline,zeama de lamaie,putin chilli , putin usturoi pisat(dupa gustul fiecaruia ).

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Cred ca e buna reteta,doar ca eu nu as mai folosi uleiul in care se prajeste pestele,ptr. prepararea sosului.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 1 ceasca ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 2 linguri faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Zana are dreptate ,uleiul folosit la prajitul pestelui este ars (toxic).Se poate folosi un sos din ulei de masline,zeama de lamaie,putin chilli , putin usturoi pisat(dupa gustul fiecaruia ).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
File de Salau Maitre D Hotel