autor:

» » Mancaruri cu peste

peste grecesc

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
1 kg crap, 1 ceasca ulei, patrunjel verde, 1 lamaie, 2 linguri faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se aseaza intr-o farfurie adanca. Se limpezeste uleiul ramas de la prajit si se scurge intr-o ceasca. Se mai adauga 1-2 linguri de ulei crud, patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie. Se pune totul intr-un castron, se bate bine cu o furculita si se toarna peste peste. Se recomanda ca acest fel de mancare sa se pregateasca din timp, astfel ca pestele sa stea cateva ore in sos, unde din cand in cand bucatelele de peste se intorc pe o parte si pe alta.
Daca ti-a placut reteta noastra "peste grecesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Zana are dreptate ,uleiul folosit la prajitul pestelui este ars (toxic).Se poate folosi un sos din ulei de masline,zeama de lamaie,putin chilli , putin usturoi pisat(dupa gustul fiecaruia ).

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Cred ca e buna reteta,doar ca eu nu as mai folosi uleiul in care se prajeste pestele,ptr. prepararea sosului.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 1 ceasca ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 2 linguri faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Zana are dreptate ,uleiul folosit la prajitul pestelui este ars (toxic).Se poate folosi un sos din ulei de masline,zeama de lamaie,putin chilli , putin usturoi pisat(dupa gustul fiecaruia ).

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor cu legume