autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

peste grecesc

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
1 kg crap, 1 ceasca ulei, patrunjel verde, 1 lamaie, 2 linguri faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se aseaza intr-o farfurie adanca. Se limpezeste uleiul ramas de la prajit si se scurge intr-o ceasca. Se mai adauga 1-2 linguri de ulei crud, patrunjel tocat marunt si zeama de lamaie. Se pune totul intr-un castron, se bate bine cu o furculita si se toarna peste peste. Se recomanda ca acest fel de mancare sa se pregateasca din timp, astfel ca pestele sa stea cateva ore in sos, unde din cand in cand bucatelele de peste se intorc pe o parte si pe alta.
Daca ti-a placut reteta noastra "peste grecesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de cod cu lamaie

File de cod cu lamaie

Pestele se spala, se presara cu sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in

0 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Rulouri din File de Pangasius

Rulouri din File de Pangasius

Se pun cartofii la fiert, se toaca ciupercile si morcovii bare foarte subtiri, aceste legume, precum

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Zana are dreptate ,uleiul folosit la prajitul pestelui este ars (toxic).Se poate folosi un sos din ulei de masline,zeama de lamaie,putin chilli , putin usturoi pisat(dupa gustul fiecaruia ).

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

    Cred ca e buna reteta,doar ca eu nu as mai folosi uleiul in care se prajeste pestele,ptr. prepararea sosului.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 1 ceasca ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 2 linguri faina
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Zana are dreptate ,uleiul folosit la prajitul pestelui este ars (toxic).Se poate folosi un sos din ulei de masline,zeama de lamaie,putin chilli , putin usturoi pisat(dupa gustul fiecaruia ).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor cu legume