Se curata si se spala pestele,se lasa un pic la scurs.Se condimenteaza cu delikat sau orice condiment doriti.Se aseaza intr-o tava cam de 40cm/20cm ,unde in prealabil s-a pus toata sarea,formandu-se un strat uniform.Pestele se aseaza intreg,pe burta.Se introduce in cuptor unde il lasam aproximativ o ora.Nu se umbla deloc la el,in sensul ca nu trebuie intors deloc.Se scoate de la cuptor,se lasa un pic sa se raceasca.Cand il luati de pe sare uneori se dezlipeste usor,alteori ramane sarea intarita pe care o dezlipti fara probleme.E foarte gustos si sanatos.Nu ia sare din patul de sare pe care sta.Daca doriti sa folositi o tava mai mare,ca cea de la aragaz,avand cantitate mai mare de peste,folositi mai multa sare,stratul de sare sa fie cam de un deget jumate -doua.Nu am incercat cu altfel de peste,doar cu macrou,dar nu vad de ce sa nu mearga si altfel de peste.
La fel puteti prepara ciocanele de pui,sunt delicioase.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii