Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa clocotesca, se adauga 1 lingurita rasa cu sare, otetul, apoi varza taiata fideluta si se lasa la fiert 5-6 minute. Dupa acest timp, se strecoara si se lasa sa se scurga bine.
Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se trece prin amestecul de ou batut cu un praf de sare si praful de usturoi, apoi prin amestecul de pesmet si cele doua feluri de seminte de susan si se pune in tigaia cu ulei incins. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se scoate pe hartie de bucatarie.
Varza bine scursa se pune intr-un castron, se asezoneaza cu sare daca mai e nevoie, putin otet.
Se serveste pe farfurie salata, alaturi de peste, iar deasupra lamaie inghetata rasa din belsug cu tot cu pulpa; are un gust fantastic!!!
Lamaia dupa intrebuintare,se pune din nou la congelator pentru o alta reteta, cu alta ocazie!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii