Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Ingrediente

  • 4 buc. peste mare
  • 1 ceasca pesmet
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1 lingurita seminte de susan alb
  • 1 lingurita seminte de susan negru
  • 2 oua
  • 250 g varza verde
  • 4 linguri otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • 1 lamaie inghetata (tinuta la congelator)
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper

Mod de preparare

Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa clocotesca, se adauga 1 lingurita rasa cu sare, otetul, apoi varza taiata fideluta si se lasa la fiert 5-6 minute. Dupa acest timp, se strecoara si se lasa sa se scurga bine.

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se trece prin amestecul de ou batut cu un praf de sare si praful de usturoi, apoi prin amestecul de pesmet si cele doua feluri de seminte de susan si se pune in tigaia cu ulei incins. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se scoate pe hartie de bucatarie.

Varza bine scursa se pune intr-un castron, se asezoneaza cu sare daca mai e nevoie, putin otet.

Se serveste pe farfurie salata, alaturi de peste, iar deasupra lamaie inghetata rasa din belsug cu tot cu pulpa; are un gust fantastic!!!

Lamaia dupa intrebuintare,se pune din nou la congelator pentru o alta reteta, cu alta ocazie!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura