autor:

ildy

» » Mancaruri cu peste

Peste pane cu sos de mustar

Autor: ildy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ildy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Ingrediente
8 bucati de macrou, 600 g cartofi mai mici, 100g unt, 3 oua, 1 capatana de usturoi, 350 ml ulei, 2-3 linguri faina, 200 g pesmet, 1 lingurita cimbru, 1 leg.patrunjel, 150 g masline, sare, piper dupa gust., sos: 3 galbenusuri, 4 catei de usturoi, 3 linguri mustar, 1 lamaie (zeama), 100ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii, se pun intr-o tava si se coc la foc potrivit, fara sa se curete de coaja. Se lasa putin sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata pestele, se taie coada, capul si toate aripioarele, apoi se spala bine in apa rece si se lasa sa se scurga. Se trece prin faina si se pune in interiorul fiecarui peste cate 2 catei de usturoi, taiati in patru. Dupa aceea se da prin ou batut, apoi prin pesmet amestecat cu o lingurita de sare, piper si una de cimbru sfaramat. Se pune intr-o tava uleiul, untul topit, si printre bucatile de peste se pun cartofii copti, cateii de usturoi ramasi si jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt. Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute. Din cand in cand stropeste pestele cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a scoate pestele din cuptor, se pun maslinele fara samburi si se potriveste de sare si piper.

SOSUL: Se amesteca galbenusurile cu mustarul, zeama de lamaie si usturoiul, bine pisat, apoi se pune uleiul, putin cate putin. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cald. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste pane cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste in sos de rosii cu vin

Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
pastrav la gratar

pastrav la gratar

Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Eu multumesc ca mai acceptat!!Si multumesc pentru apreciere.:)

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Eu iti multumesc ca ai acceptat!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Buna reteta de peste mai ales cu sosul de mustar. Multumesc ca m-ai adaugat ca prietena.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 bucati de macrou
  • 600 g cartofi mai mici
  • 100g unt
  • 3 oua
  • 1 capatana de usturoi
  • 350 ml ulei
  • 2-3 linguri faina
  • 200 g pesmet
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 leg.patrunjel
  • 150 g masline
  • sare
  • piper dupa gust.
  • sos: 3 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri mustar
  • 1 lamaie (zeama)
  • 100ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de ildy
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Blat:Se amesteca faina cu sarea si cacaua.Se mixeaza untul,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare

12 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

ildy (Chef de cuisine)

Eu multumesc ca mai acceptat!!Si multumesc pentru apreciere.:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie