Se spala cartofii, se pun intr-o tava si se coc la foc potrivit, fara sa se curete de coaja. Se lasa putin sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata pestele, se taie coada, capul si toate aripioarele, apoi se spala bine in apa rece si se lasa sa se scurga. Se trece prin faina si se pune in interiorul fiecarui peste cate 2 catei de usturoi, taiati in patru. Dupa aceea se da prin ou batut, apoi prin pesmet amestecat cu o lingurita de sare, piper si una de cimbru sfaramat. Se pune intr-o tava uleiul, untul topit, si printre bucatile de peste se pun cartofii copti, cateii de usturoi ramasi si jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt. Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute. Din cand in cand stropeste pestele cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a scoate pestele din cuptor, se pun maslinele fara samburi si se potriveste de sare si piper.
SOSUL: Se amesteca galbenusurile cu mustarul, zeama de lamaie si usturoiul, bine pisat, apoi se pune uleiul, putin cate putin. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cald. Pofta buna!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii