autor:

ildy

» » Mancaruri cu peste

Peste pane cu sos de mustar

Autor: ildy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ildy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Ingrediente
8 bucati de macrou, 600 g cartofi mai mici, 100g unt, 3 oua, 1 capatana de usturoi, 350 ml ulei, 2-3 linguri faina, 200 g pesmet, 1 lingurita cimbru, 1 leg.patrunjel, 150 g masline, sare, piper dupa gust., sos: 3 galbenusuri, 4 catei de usturoi, 3 linguri mustar, 1 lamaie (zeama), 100ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala cartofii, se pun intr-o tava si se coc la foc potrivit, fara sa se curete de coaja. Se lasa putin sa se raceasca, dupa care se curata de coaja. Se curata pestele, se taie coada, capul si toate aripioarele, apoi se spala bine in apa rece si se lasa sa se scurga. Se trece prin faina si se pune in interiorul fiecarui peste cate 2 catei de usturoi, taiati in patru. Dupa aceea se da prin ou batut, apoi prin pesmet amestecat cu o lingurita de sare, piper si una de cimbru sfaramat. Se pune intr-o tava uleiul, untul topit, si printre bucatile de peste se pun cartofii copti, cateii de usturoi ramasi si jumatate din legatura de patrunjel tocat marunt. Se pune tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute. Din cand in cand stropeste pestele cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a scoate pestele din cuptor, se pun maslinele fara samburi si se potriveste de sare si piper.

SOSUL: Se amesteca galbenusurile cu mustarul, zeama de lamaie si usturoiul, bine pisat, apoi se pune uleiul, putin cate putin. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cald. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste pane cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Eu multumesc ca mai acceptat!!Si multumesc pentru apreciere.:)

  • ildy

    ildy (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Eu iti multumesc ca ai acceptat!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Buna reteta de peste mai ales cu sosul de mustar. Multumesc ca m-ai adaugat ca prietena.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 bucati de macrou
  • 600 g cartofi mai mici
  • 100g unt
  • 3 oua
  • 1 capatana de usturoi
  • 350 ml ulei
  • 2-3 linguri faina
  • 200 g pesmet
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 leg.patrunjel
  • 150 g masline
  • sare
  • piper dupa gust.
  • sos: 3 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri mustar
  • 1 lamaie (zeama)
  • 100ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de ildy
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Tort ''red velvet'' cu mouse de lamaie si garnitura de kiwi.

Blat:Se amesteca faina cu sarea si cacaua.Se mixeaza untul,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare

12 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

ildy (Chef de cuisine)

Eu multumesc ca mai acceptat!!Si multumesc pentru apreciere.:)

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Macrou cu legume la Doubletta