autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Pește rasol

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2013

Ingrediente
8 file de pește (cod, șalău, merluciu),, 2 morcovi,, 2 cepe,, 1 felie țelină,, 1 foaie de dafin,, 1/2 linguriță boabe piper,, 2 linguri oțet,, Garnitură: cartofi natur stropiți cu unt și presărați cu pătrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curățăm legumele.
Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15 minute.
Punem la fiert morcovii tăiați felii cu ceapa tăiată în sferturi, iar felia de țelina întreagă.
După 15 minute de fiert legumele adăugăm boabele de piper și foaia de dafin și mai lăsăm 5 minute.
După alte 5 minute adăugăm un praf de sare și 2 linguri de oțet (oțetul face ca peștele să nu se destrame în timpul fierberii).
Adăugăm peștele și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute la foc mic.
Servim imediat cu garnitura preferată, dar cea mai indicată sunt cartofii natur.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pește rasol" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat

11 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu peste
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte

7 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 8 file de pește (cod
  • șalău
  • merluciu),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 felie țelină,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1/2 linguriță boabe piper,
  • 2 linguri oțet,
  • Garnitură: cartofi natur stropiți cu unt și presărați cu pătrunjel verde.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Merluciu cu rosii