Varianta 1
In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea.
In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul(vor fi acoperiti complet de saramura).
Dupa 2-3 zile se vor scoate din saramura si se vor usca la vant in curte sau chiar pe balcon.
Varianta 2
Pestele intreg sau despicat ,eviscerat si cu solzi se sareaza din abundenta pe toate partile cu sare grunjoasa.Pestele astfel pregatit se va tine 2-3 zile in sare si in zeama formata,dupa care se va usca la vant in curte sau pe balcon.
In lunile noiembrie si decembrie se prepara cel mai delicios peste sarat si uscat.
Saptamana trecuta am facut pomenirea bunicii materne de 10 ani in judetul Calarasi. Cand am ajuns ,unchiul meu tocmai ce revenise cu cateva kilograme de caras de la o partida de pescuit...cam saracuta ce-i drept,dar suficient cat sa ne dea de lucru.
Am curatat pestele, l-am spalat si am decis impreuna sa folosim pentru prepararea caraseilor prima varianta .
Daca folositi peste mai mare crap,stiuca,fitofag , pestele se despica pastrand solzii ,se eviscereaza si se pregateste in functie de varianta pe care o alegeti.
Se pastreaza foarte bine in pod,in beci,la frigider sau pe balcon la rece.
Exemplu de preparate cu peste sarat :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-peste/rasol-de-peste-uscat-sarat-cu-legume-si-mujdei-de-usturoi.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-peste/pilaf-cu-peste-uscat-sarat.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii